Dental Clinic Jabolko

dr.Marta Panchevska Spasoska
076 958000

Operating as usual

23/03/2021

Приказ на случај - директни композитни реставрации на горни предни заби.

08/03/2021

08.03.2021
11 години ЈАБОЛКО.❤
Среќата е највисок облик на здравје. Среќни да сте сите!

04/03/2021

Dental Clinic Jabolko's cover photo

20/02/2021

Приказ на случај.
Фото 1 - кариозни лезии на канин и прв премолар долу десно.
Фото 2 - веднаш после изработка на директни композитни реставрации.

12/02/2021

Приказ на случај.
1.Фото после демонтажа на три стари металкерамички коронки и препарација на преостанатите заби во горна вилица.
2.Изработка на металкерамичка фиксно-протетска конструкција.
*4 соло коронки на први и втори инцизиви
*2 металкерамички мостови во лева и десна бочна регија

[02/12/21]   ''Wherever the art of Medicine is loved, there is also a love of Humanity.''
Hippocrates

04/02/2021

Приказ на случај.
1.Демонтиран металкерамички мост од 6 коронки во долен фронт.
Пациентката се жалеше на непријатен мирис и секојдневно крварење на гингивата.
2.Прецизна изработка на 6 металкерамички соло коронки.
Со ова протетско решение пациентката може да врши непречено чистење на меѓузабниот простор.
Непријатниот мирис и крварењето се елиминирани.
Фото - 4 недели после цементирање.

16/12/2020
12/11/2020

Изработка на тотална протеза со индивидуална карактеризација на гингива за врвна естетика!!!
Закажете преглед на 076958900.

Материјал:
*Акрилат Candulor со три бои за индивидуална карактеризација на гингива
*Гарнитура заби DENTURE lux acrilic со боја А3 како и старите металкерамички коронки во долна вилица
*Глазура Optiglaze, материјал кој обезбедува заштита кај пациенти алергични на акрилат.

12/11/2020

Протези со индивидуална карактеризација за врвна естетика!

Закажете преглед на 076958900.

Материјал:
*Акрилат Candulor во три бои за индивидуална карактеризација на гингива;
*Гарнитура заби Denture lux acrilic;
*Глазура Optiglaze која обезбедува заштита кај пациенти алергични на акрилат.

06/11/2020

Dental Clinic Jabolko's cover photo

04/11/2020

Приказ на случај: Парцијална беззабост во двете вилици.
Извршено е претходно вадење на расклатените заби. Сите преостанати заби во двете вилици се цврсто поставени во коска.

Изработка на парцијални протези. *флексибилен материјал: Vertex termosens
*акрилат: Integra akrilic
*заби: Denture kompozit

Техничар: Панче Филипоски

10/10/2020

Приказ на случај.
Прв и втор инцизив долу лево.
1. Фото - една пломба, а два заба. Во вакви случаи композитниот материјал врши постојан притисок и иритација на гингивата. Пациентот се жалеше на непријатен мирис и неможност за употреба на забен конец.
2. Фото веднаш после третманот. Се забележува промена на бојата на гингивалната папила поради употреба на локален хемостатик. Изработени се две композитни реставрации и овозможено е чистење на меѓузабниот простор со забен конец.
Пациентот не бараше нивелација на инцизалните рабови на двата заба.
Секако, следи период на гингивално заздравување.

10/10/2020

Приказ на протетски случај.
Изработка на металкерамички мост во бочна регија долу десно.
1.Фото пред демонтажа на стари металкерамички коронки(се извинувам за недоволна острина на оваа фотографија).
2.Фото веднаш после цементирање на мостот. Следи период на гингивално заздравување.
На пациентот му е дадено упатство за оптимално одржување на орална хигиена што е посебно важно кај пациенти со протетски изработки.

08/10/2020

Приказ на случај.
Замена на стари со нови композитни реставрации на горни први инцизиви.
Фотографијата е направена веднаш после третманот.

08/10/2020

Приказ на случај на тотална беззабост во двете вилици.
Изработка на горна и долна тотална протеза.

07/10/2020

Природните заби обично не го следат Златното Правило за Пропорција кое изнесува 1 : 1,618.

Доколку строго се аплицира тој однос се креира неприродна насмевка со пренагласена тесност на горниот лак.

Потребно е да се изврши модификација на Златното Правило за Пропорција за секој поединечен случај.

На фотографијата се гледа пример за Модифицирана Златна Пропорција од 1 : 1,367 каде горниот десен инцизив има мезиодистален промер(ширина) 8мм, а горниот лев инцизив има промер 8,25мм.

За пациентите корисна е оваа информација дека десната и левата половина на забниот лак не се идентични.

05/10/2020

Приказ на случај.01.10.2020
Прв молар долу лево
* фото од стара композитна пломба поставена надвор од гингивалниот раб на забот
*изглед на забот после отстранување на пломбата
*изработка на нова композитна пломба, материјал: Evetric, Ivoclar Vivadent
На пациентката и ѐ даден предлог за изработка на коронка за подобра заштита на забот.

04/10/2020

Приказ на случај.01.10.2020
Замена на стара композитна пломба. Втор инцизив горе лево.
Материјал: Evetric, Ivoclar Vivadent.

16/09/2020

Насмеано девојче + прекрасен цртеж = среќа

Ти благодариме мила Анастасија.❤

06/09/2020

Изработка на соло-коронка прв молар горе лево.

*демонтажа на стара коронка (пациентот се жалеше на непријатен мирис секојдневно)
*чистење на кариес на мезијална и дистална страна на забот после демонтажа на коронката
*цементирање на ново канално колче во палатинален канал и препарација на ново забно трупче, припрема и земање на отпечаток
*изработка и дефинитивно цементирање на металкерамичка коронка (оклузален поглед).

26/06/2020

Resto-case. My daily work.❤

24/06/2020

Изработка на композитна пломба на втор премолар долу десно.

19/05/2020

Приказ на стар случај на беззабост. Изработка на протези во двете вилици и три коронки во долна вилица.

13/05/2020

Приказ на стар случај од 06.03.2020. Композитни пломби на долни предни заби. Материјал: Evetric, Ivoklar Vivadent.

[05/13/20]   Почитувани пациенти,

Од 13.05.2020 по препорака на Комисијата за заразни болести сите стоматолошки ординации започнуваат со работа.

ПЗУ ЈАБОЛКО строго се придржува на протоколите и упатствата за работа во услови на закана од инфекција со COVID 19, изготвени од страна на Стоматолошката Комора.

Сите термини се закажуваат на 076 958900. Повелете.

Со почит,
ПЗУ ЈАБОЛКО

10/03/2020

Stomatoloska ordinacija JABOLKO

08/03/2020

На овој убав ден, 8ми март, ние славиме РОДЕНДЕН, 10 ГОДИНИ ПЗУ ЈАБОЛКО! ❤
10 години постоење, грижа и залагање за подигнување на свеста за подобро орално здравје на сите пациенти.
Нашите заложби за подобрување на квалитетот на стоматолошките услуги и достигнување на повисоки стандарди продолжуваат...
Им благодариме од срце на сите наши пациенти за нивната доверба.❤

16/02/2020

Stomatoloska ordinacija JABOLKO's cover photo

17/11/2019

[11/17/19]   Почитувани пациенти,

Да го искористам фб како инфо-табла, на моја голема радост останувам во Македонија да работам во ПЗУ ЈАБОЛКО.
Па, споделете. :))
Сѐ најдобро.
Ве поздравувам сите.
Д-р Марта

25/10/2019

''Светот им припаѓа на храбрите деца.''
Една од нив е нашата мила Леона. ❤

27/09/2019

Почитувани наши,
ако направам ТОП 3 за сите овие 9 и пол години, посебно драго ми е да Ви ја претставам нашата пациентка број 1, Христина Стаменковска, 18 години.
Секогаш на 6 месеци редовни контролни прегледи.
Изградете добра навика, со редовни прегледи заборавете на болката и зачувајте ги Вашите заби.
Вистинската среќа започнува со ''здрава'' насмевка. :))

26/09/2019

Третман на белење заби.
Материјал: Power Whitening.
Фирма: Whitesmile, Germany.
Whitesmile материјалите се медицински тестирани и сертифицирани. Повеќе информации на www.whitesmile.de

Whitesmile hat sich 1994 als eine der ersten Firmen in Europa auf die Herstellung von Zahnaufhellungsprodukten spezialisiert. Whitesmile Materialen sind medizinisch getestet und zertifiziert.

20/09/2019

Stomatoloska ordinacija JABOLKO

Location

Telephone

Address


Goce Delchev 172
Tetovo
1200

Opening Hours

Monday 08:00 - 16:00
Tuesday 08:00 - 16:00
Wednesday 08:00 - 16:00
Thursday 08:00 - 16:00
Friday 08:00 - 16:00
Other Tetovo dentists (show all)
Стоматолошка ординација "Dental Care Studio" Стоматолошка ординација "Dental Care Studio"
Ulica Blagoja Toska 6, Tetovo, F. Yugoslav Repub. Of Macedonia
Tetovo, 1200

Dobredojdovte na fan stranata na DENTAL CARE STUDIO. Kliknete “Like” i redovno ke Ve informirame za nasite specijalni ponudi

Igor Mileski Ordinacija po opshta stomatologija Igor Mileski Ordinacija po opshta stomatologija
Dimo Gavroski-Kara Br 50 Vlez 2 Stan 3
Tetovo, 1200

Ordinacija po Opsta Stomatologija D-r Igor Mileski

PZU "BAMI KOR Medika" PZU "BAMI KOR Medika"
Ul. Blagoja Toska Bb
Tetovo, 1200

Privatna zdravstven ustanova "Bami kor medika" Semejna i opsta medicina, Biohemiska laboratorija, Apteka. Stomatologija.

Prodent Prodent
Boulevard Video Smilevski Bato 2-1
Tetovo, 1200

Dental Implants, Teeth whitening, Intraoral X-Ray, Zirconia and Emax Crown Implante dentare, Zbardhje Dhëmbësh, Rengen, Kurora Zirkon dhe Emax

Apolon Dental Polyclinic Apolon Dental Polyclinic
Iliria Str. No. 122/1
Tetovo, 1200

Stomatoloska ordinacija Nova Dental Stomatoloska ordinacija Nova Dental
Ivo Ribar Lola 223
Tetovo, 1220

pacientite ke go kazat svoeto mislenje

Neodent Neodent
Dervish Cara 32
Tetovo, 1200

Stomatoloska ordinacija -Opsta stomatologija -Ortodoncija

PZU To-To Dent PZU To-To Dent
Ivo Lola Ribar Br. 32
Tetovo, 1200

Stomatoloski uslugi

PZU Bliznak Dent PZU Bliznak Dent
Ul.Blagoja Toska Br 33
Tetovo, 1200

Официјална страна на Приватната Стоматолошка Ординација "Близнак Дент" Official page of the Private Dental Clinic "Bliznak Dent"

D-r Tatjana Matlioska D-r Tatjana Matlioska
Ul. Marsal Tito 136
Tetovo, 1200

076 431 668

Uno Dental Uno Dental
Jane Sandanski 98/1
Tetovo, 1200

Të gjitha shërbimet stomatologjike si shërimi dhe mbushja e dhëmbëve, zëvendësimi i dhëmbëve të humbur me kurora porcelani dhe zirkoni, ortodonci, kirurgji orale me implantologji...gjendemi në ish zyrat e Auto Shkollës Uno-1