PZU A-Dent

Стоматолошка ординација д-р Кирил Ахтаров

Operating as usual

01/09/2020

⚠ 6 најчести грешки при миењето на забите

1️⃣ Ги миете забите помалку од 4 минути
2️⃣ Користите неправилна техника на миење (најчесто лево десно)
3️⃣ Предолго користење на иста четка за заби (повеќе од 3-4 месеци)
4️⃣ Користење на тврда четка за заби
5️⃣ Некористење или избегнување на интердентални четкички или конец за заби
6️⃣ Избегнување да се чисти јазикот со секое миење на забите

22/08/2020

📲 Закажете термин на: 071 220 077

📍 Атанас Нивичански бр.3, Струмица

g.page 14/08/2020

PZU A-DENT on Google

g.page Find out more about PZU A-DENT by following them on Google

09/08/2020

❓Интердентални четкички или конец за заби

🪥 Покрај редовното миење на забите кај пациентите често се појавува дилемата дали да се користи интердентална четкичка или конец за заби, за чистење на просторот меѓу забите.

🦷 Од овој аспект предност би им дале на интердентални четкички, поради едноставноста во чистењето на просторот меѓу забите во сите регии во усната празнина каде што е доволно и многу поедноставно таа да се внесе во просторот меѓу забите само еднаш во денот и да се извлече од тој простор.

Со забниот конец тоа е многу потешко (особено во бочните регии) да се изведе поради следниве причини:
▪️ анатомскиот облик на забите во бочните регии
▪️ негова потешка апликација (освен во предната регија) во бочните регии
▪️ потешки се движењата со него во бочните регии
▪️ често доаѓа до негово кинење или заглавување
▪️ со енергичните покрети што се изведуваат се неговата употреба често доаѓа до повреда на гингивата и можност за развој на инфекција на тоа место
▪️ со насилна употреба на конецот за заби може да дојде до откачување на пломби.

05/08/2020

PZU A-Dent's cover photo

05/08/2020

PZU A-Dent

Location

Telephone

Address


Strumitsa
2400

Opening Hours

Monday 16:00 - 19:00
Monday 09:00 - 14:00
Tuesday 09:00 - 14:00
Thursday 16:00 - 19:00
Thursday 09:00 - 14:00
Friday 16:00 - 19:00
Friday 09:00 - 14:00
Other Dentists in Strumitsa (show all)
Pzu Zebekov Pzu Zebekov
Ulica Kiro Abrashev 32
Strumitsa, 2400

METDENT studio dentistico Macedone METDENT studio dentistico Macedone
Vanco Kitanov
Strumitsa, 2400

Cure dentistiche in Macedonia