EDG

EDG – основано од стоматолози за стоматолози! EDG – Founded by dentists for dentists! EDG – Ιδρύθηκε από οδοντίατρους για οδοντίατρους! ЗАЕДНО ПОСИЛНИ... STRONGER TOGETHER... ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΜΑΖΙ...

Operating as usual

Endomak Οδοντιατρική Kλινική - Γευγελή

www.edg.gr

EDG implant ME

Extraction, Bone Augmentation & Implantation - All in one!

Patient: 50 years /M/ HEAVY Smoker
SHRG: NONE; ICF: HIGH; BQI: HARD; BVT: NORMAL
Gingival Biotype: Thick
Implant Protocol: Cortex / Model CLASSIX 8mm/4.2dm x 2
Implantation Method: Implants were placed following Cortex implants drilling protocol.
Primary implant stability: over 50Ncm.
Surgical Guide: NO
Suture Type: P.G.A Suture in P.G.A.45CM 5/0 Cutting 16MM 3/8 circle cutting
Hemostasis: NORMAL BIOLOGICAL

Patient is well educated and instructed not to pressure the wound and to have very high hygiene programme! See them in 6 months ✍

#BondApatite #augmabiomaterials #cortexmacedonia #edg #edgimplantme

https://clinics.edg.mk/en/biomaterials/
https://clinics.edg.mk/en/implantology/

Oralmed Perioshop

Креирана од козметски стоматолог, оваа паста има двојна улога, чистење на забните површини од дентален плак, како и чистење на дамките на забната површина. Оваа формула има микрокристали кои ги чистат и обелуваат забите во текот на четкањето. Оваа паста за белење заби содржи квалитетни состојки кои го освежуваат здивот, овозможуваат минерализација на емајлот и даваат одлични резултати во белењето на забите.

Достапна е во три облици: Advanced, Sensitivity и со зелен чај; во две големини: стандард и за патување.

- Уникатна формула која содржи калциум пероксид кој функционира како помошно средство за белење
- Овозможува долготраен свеж здив
- Контрола на денталниот плак
- Нема додатоци од животинско потекло, не е тестиран на животни
- Изработени во САД

Контактирајте не преку порака овде или пишете ни на нашата Е-пошта: [email protected]... Нашиот агент ќе Ве контактира веднаш!
наскоро повеќе на www.perioshop.mk... стиснете МИ СЕ ДОПАЃА и следете не за нови промоции...

#професионалнобелењезаби #домашнобелењезаби #оралмед #периошоп

Ласерска Стоматологија

Безболна (без употреба на анестетик) ласерска обработка со LiteTouch Dental Laser во реставративна стоматологија...

Ласер центри:
EDG (www.edg.mk) - 02/6090990 или [email protected];
Eterna LHC (www.eternalhc.mk) - 02/3091470 или [email protected]
Ве очекуваме !

#laserskastomatologija #edg #eternalhc #parodontologija #oralnozdravje #profilaksa #gevgelija #skopje

www.laserskastomatologija.mk

EDG implant ME

The power of natural healing and tissue management...
7 days difference from side to side implantation...

#cortexdentalimplants #cortexmacedonia #classix #dynamix #magix #денталниимпланти #хируршкисет #имплантологија #компјутерскиводенаимлантологија #хируршкиклуч #протетскикомпоненти #оралмед

Cortex Macedonia

Еволуција... :)

www.corteximplants.mk

#cortexdentalimplants #cortexmacedonia #classix #dynamix #magix #денталниимпланти #хируршкисет #имплантологија #компјутерскиводенаимлантологија #хируршкиклуч #протетскикомпоненти #оралмед

EDG twinslab

Да се биде забен техничар значи да се биде уметник, скулптор, креатор на насмевки кои носат лична среќа, позитивна енергија и подигнување на духот.

Не е само дарбата која задолжително треба да ја поседуваш за да бидеш добар забен техничар туку мора да бидеш многу посветен на работата, супер концентриран во тоа што го работиш, екстра прецизен во микроните, максимално одговорен према пациентот и најважно од се науката да ја сведеш во пракса.

Во twinslab науката, едукацијата, искуството, праксата и талентот се вградени во секојдневната наша пракса. Желбата на пациентот е закон за нас, а професијата наша најголема љубов.

twinslab – Насмевка направена со личен потпис!

Почитувани стоматолози соработници,
Почитувани пациенти и идни клиенти,

Уживајте ја нашата работа.

Ви благодариме на довербата!

www.twinslab.mk

#протетика #имплантологија #дизајнирањенанасмевката #cadcam #3dprint

www.implantme.com

Геометријата на имплантите и површинските третмани играат клучна улога во нивното примарно фиксирање и долгорочната механичка стабилност. Оптимизациите во обработката на површината овозможуваат поголем контакт на коската со имплантот со што многу се подобрува стапката на раст на новата коска за време на процесот на коскено ремоделирање. Оптималната грубост на површината обезбедува идеална средина за апсорпција на протеини и клеточно поврзување.

#cortexdentalimplants #cortexmacedonia #classix #dynamix #magix #денталниимпланти #хируршкисет #имплантологија #компјутерскиводенаимлантологија #хируршкиклуч #протетскикомпоненти #оралмед

Oralmed Perioshop

БРИЛИЈАНТНА НАСМЕВКА, ЖИВОПИСЕН ЖИВОТ...

Контактирајте не преку порака овде или пишете ни на нашата Е-пошта: [email protected]... Нашиот агент ќе Ве контактира веднаш!

наскоро повеќе на www.perioshop.mk... стиснете МИ СЕ ДОПАЃА и следете не за нови промоции...

#професионалнобелењезаби #домашнобелењезаби #оралмед #периошоп

clinics.edg.mk

БИОМАТЕРИЈАЛИ - EDG

https://clinics.edg.mk/%d0%b1%d0%b8%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b0%d0%bb%d0%b8/

clinics.edg.mk БИОМАТЕРИЈАЛИ, ВЕШТАЧКА КОСКА, СИНУС ЛИФТ, КОСКЕНА АУГМЕНТАЦИЈА, КОСКЕН ГРАФТ, ЕДГ, ЕНДОМАК ДЕНТАЛ ГРУП, ОРАЛ МЕД, ПЕРИОШОП

https://implantme.edg.mk/

#cortexdentalimplants #cortexmacedonia #classix #dynamix #magix #денталниимпланти #хируршкисет #имплантологија #компјутерскиводенаимлантологија #хируршкиклуч #протетскикомпоненти #оралмед

Oralmed Perioshop

БРИЛИЈАНТНА НАСМЕВКА, ЖИВОПИСЕН ЖИВОТ...

GEMINI системот за домашно белење заби гарантира свежи, безбедни и брилијантни резултати за само еден час. 6% водороден пероксид е совршен за домашно белење заби. Со повеќе од 20-годишно искуство, BEYOND произведе напреднат систем кој е дизајниран за создавање убава насмевка во рамките на вашиот дом. Овој сет вклучува гел за 5-20 минутни сесии на белење заби, ЛЕД светло, литиум батерии, полнач, УСБ адаптер и клуч на бои за нијанси на заби.

- Нова генерација ЛЕД светлина за максимална активација
- Без сензации
- Овозможува отстранување на дамки од кафе, црвено вино и цигари. Дава 6-8 пати побела нијанса
- Има магнети кои овозможуваат лесно поставување
- Лесно се полни преку УСБ или полнач
- Клинички докажано убива бактерии

Сетот вклучува:
1 Gemini LED светлосна единица, 5 шприцови од Gemini гел за белење, 5 додатоци за шприцот, 1 полнач со литиум батерии со можност за повторно полнење, УСБ адаптер, Водич

Контактирајте не преку порака овде или пишете ни на нашата Е-пошта: [email protected]... Нашиот агент ќе Ве контактира веднаш!

наскоро повеќе на www.perioshop.mk... стиснете МИ СЕ ДОПАЃА и следете не за нови промоции...

#професионалнобелењезаби #домашнобелењезаби #оралмед #периошоп

Ласерска Стоматологија

Ласерска Стоматологија

Отстранување бели дамки на забите со помош на ласерско кондиционирање (максимално минимален неинвазивен пристап)...

Ласер центри:

EDG (www.edg.mk) - 02/6090990 или [email protected];
Eterna LHC (www.eternalhc.mk) - 02/3091470 или [email protected]

Ве очекуваме !

#laserskastomatologija #edg #eternalhc #parodontologija #oralnozdravje #profilaksa #gevgelija #skopje

www.laserskastomatologija.mk

Oralmed Perioshop

БРИЛИЈАНТНА НАСМЕВКА, ЖИВОПИСЕН ЖИВОТ...

Контактирајте не преку порака овде или пишете ни на нашата Е-пошта: [email protected]... Нашиот агент ќе Ве контактира веднаш!

наскоро повеќе на www.perioshop.mk... стиснете МИ СЕ ДОПАЃА и следете не за нови промоции...

#професионалнобелењезаби #домашнобелењезаби #оралмед #периошоп

https://clinics.edg.mk/%d0%b8%d0%bc%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%98%d0%b0/

www.corteximplants.mk

#cortexdentalimplants #cortexmacedonia #classix #dynamix #magix #денталниимпланти #хируршкисет #имплантологија #компјутерскиводенаимлантологија #хируршкиклуч #протетскикомпоненти #оралмед

Endomak Οδοντιατρική Kλινική - Γευγελή

♡♡♡

https://clinics.edg.mk/%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%9a%d0%b5/

БРИЛИЈАНТНА НАСМЕВКА, ЖИВОПИСЕН ЖИВОТ...

Контактирајте не преку порака овде или пишете ни на нашата Е-пошта: [email protected]... Нашиот агент ќе Ве контактира веднаш!

наскоро повеќе на www.perioshop.mk... стиснете МИ СЕ ДОПАЃА и следете не за нови промоции...

#професионалнобелењезаби #домашнобелењезаби #оралмед #периошоп

Cortex Macedonia

https://clinics.edg.mk/en/appointment/

MAGIX™️ дентален имплант...

ПОМАЛКУ дупчење - ПОВЕЌЕ коска,
повеќе КОСКА - помала РЕСОРПЦИЈА,
ПОМАЛА ресорпција - ПОГОЛЕМА стабилност,
поголема СТАБИЛНОСТ - подобра ИНТЕГРАЦИЈА,
ПОДОБРА интеграција - ЗГОЛЕМЕНА трајност ✔

Cortex Dental Implants Industries Ltd Дигитални Решенија ▶️

#cortexdentalimplants #cortexmacedonia #classix #dynamix #magix #денталниимпланти #хируршкисет #имплантологија #компјутерскиводенаимлантологија #хируршкиклуч #протетскикомпоненти #оралмед

Ласерска Стоматологија

Ласерска обработка или кондиционирање на забот при бондирање или пломбирање...

Ласер центри:

EDG (www.edg.mk) - 02/6090990 или [email protected];
Eterna LHC (www.eternalhc.mk) - 02/3091470 или [email protected]

Ве очекуваме !

#laserskastomatologija #edg #eternalhc #parodontologija #oralnozdravje #profilaksa #gevgelija #skopje

www.laserskastomatologija.mk

Ласерска Стоматологија

Без никакво оштетување на забната структура, прецизни реставрации со само неколку безболни светлосни удари по забот... 😎💥😁

Ласер центри:

EDG (www.edg.mk) - 02/6090990 или [email protected];
Eterna LHC (www.eternalhc.mk) - 02/3091470 или [email protected]

Ве очекуваме !

#laserskastomatologija #edg #eternalhc #parodontologija #oralnozdravje #profilaksa #gevgelija #skopje

www.laserskastomatologija.mk

www.edg.mk
www.eternalhc.mk www.laserskastomatologija.mk

#дигиталнастоматологија #4dzirconia #twinslab

Ласерска Стоматологија

Ласер центри:

EDG (www.edg.mk) - 02/6090990 или [email protected];
Eterna LHC (www.eternalhc.mk) - 02/3091470 или [email protected]

Ве очекуваме !

#laserskastomatologija #edg #eternalhc #parodontologija #oralnozdravje #profilaksa #gevgelija #skopje

www.laserskastomatologija.mk

Eterna LHC

Почитувани клиенти и идни пациенти,

Ви ја претставуваме нашата нова веб страница која претставува и дел од целокупното наше ребрендирање. Новите и збогатени содржини кои ги нудиме од денес натаму се должат на корпоративната соработка со групацијата EDG (www.edg.mk). Нивното големо клиничко искуство, технологија, потенцијал во човечки ресурси и нашиот научен пристап доведе до нов здружен концепт помеѓу двете компании и начин на модерно функционирање во нашата држава, а преточена преку понуда на врвни светски стоматолошки третмани за Вас. Се надеваме дека ќе го препознаете тоа и несомнено ќе ја доверите грижата за Вашето севкупно орално здравје кај нас. Верувајте ни нема да погрешите. Ќе имате здрава причина за насмевка која ќе Ви значи и Нов Живот.

Се надеваме дека ќе Ви се допадне тоа што ќе го прочитате и видите на страницата и дека наскоро ќе се видиме.

Со почит,

Eterna LHC /
www.eternalhc.mk

Ласерска Стоматологија

Ласер центри:

EDG (www.edg.mk) - 02/6090990 или [email protected];
Eterna LHC (www.eternalhc.mk) - 02/3091470 или [email protected]

Ве очекуваме !

#laserskastomatologija #edg #eternalhc #parodontologija #oralnozdravje #profilaksa #gevgelija #skopje

www.laserskastomatologija.mk

Паро-терапијата е извршена со LiteTouch Dental Laser и употреба на медикаменти (типични за пародонтологија). Направена е пред-протетска подготовка и дезинфекција на мекото ткиво.

Ласер центри:
EDG (www.edg.mk) - 02/6090990 или [email protected];
Eterna LHC (www.eternalhc.mk) - 02/3091470 или [email protected]
Ве очекуваме !

#laserskastomatologija #edg #eternalhc #parodontologija #oralnozdravje #profilaksa #gevgelija #skopje

www.laserskastomatologija.mk

Ласер центри:

EDG (www.edg.mk) - 02/6090990 или [email protected];
Eterna LHC (www.eternalhc.mk) - 02/3091470 или [email protected]

Ве очекуваме !

#laserskastomatologija #edg #eternalhc #parodontologija #oralnozdravje #profilaksa #gevgelija #skopje

www.laserskastomatologija.mk

edg.mk

EDG (Endomak Dental Group)

Конечно нашата нова веб страница е готова и спремна за Вас. Се надеваме дека ќе Ви се допадне... Finally, our new web page is finished and ready for you. We really hope that you will like it.... Τέλος, η νέα μας ιστοσελίδα είναι έτοιμη. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα σας αρέσει...

www.edg.mk

edg.mk ЗАЕДНО ПОСИЛНИ... STRONGER TOGETHER... ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΜΑΖΙ...

DIGITAL DENTISTRY - EDG

www.edg.mk

DIGITAL DENTISTRY
The name refers to the use of dental technologies or devices that incorporate digital or computer-controlled components to carry out dental procedures rather than using mechanical or electrical tools. The use of digital dentistry makes carrying out dental procedures more efficient than using mechanical tools, both for restorative as diagnostic purposes.

Used as a way to facilitate dental treatments and propose new ways to meet rising patient demands EDG has implemented most of them. Our daily digital workflow consists of the following digital technologies:

DSD (Digital Smile Design)
Digital Photography (extraoral and intraoral)
Intra-oral scanners
CAD/CAM (Computer-aided implant dentistry — including design and fabrication of surgical guides. Computer-aided crown manufacturing)
3D Printing (e.g. to print physical models of digital images taken with intra-oral scans, make appliances, temporaries, surgical guides)
Shade matching
Digital radiograph cone beam computed tomography (CBCT)
Diagnodent
Dental lasers
Dental Loupes and 3D Microscopes
Practice and patient record management software — including digital patient education

EDG is one of the first dental clinics in the region that implemented the digital dentistry workflow in total. Our 20 years of experience with these digital tools is great and gave many proven results.

The combination of leading technologies and our expert technicians assure that the results you receive will exceed your expectations. And, as digital dentistry continues to grow and becomes more common, so will EDG continuously invest in it because modern dentistry requires new approaches. By implementing them, we are able to meticulously supervise the progress of the case as it flows through the laboratory process, unlike, other clinics that are outsourcing their dental lab work to a commercial dental laboratory. Most importantly, we have complete control over the techniques, materials, and quality.

EDG implant ME

www.edg.mk

EDG implant ME

www.edg.mk

ЗАЕДНО ПОСИЛНИ... STRONGER TOGETHER... ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΜΑΖΙ...

Добредојдовте во EDG (Endomak Dental Group)

EDG е основана од група стоматолози кои веруваат во клиничка извонредност и се стремат кон испорачување на најдобри можни искуства за своите пациенти. Еве ја основната рамка за одржување на високоуспешна практика.

Тоа се постигнува со долгогодишни обуки и едукација, како и мрежа на поддршка, што е токму она што нашиот тим го применува со секоја ординација во форма на партнерство. Не сите ординации се исти, ниту е ист начинот на кој ги третираме нашите партнери.

Нашиот тим ја цени секоја ординација со својата предност и успех и има разбирање дека сите лекари се стремат кон различни цели, што и ќе продолжиме да го почитуваме за да постигнеме развој.

Want your business to be the top-listed Dentist in Gevgelija?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

DIGITAL DENTISTRY - EDG
EDG - TEAM BUILDING - WIEN
ден во EDG 2019... a day at EDG 2019... Μια μέρα στην EDG 2019...
New Smile, New Life - EDG 2019
ENDOMAK DENTAL GROUP - EDG

Location

Category

Telephone

Address


Blvd. Gevgelija, Bb
Gevgelija
1480

Opening Hours

Monday 09:00 - 18:00
Tuesday 09:00 - 20:00
Wednesday 09:00 - 20:00
Thursday 09:00 - 20:00
Friday 09:00 - 20:00
Saturday 09:00 - 14:00
Other Cosmetic Dentists in Gevgelija (show all)
EDG implant ME EDG implant ME
Bul. Gevgelija, 7D
Gevgelija, 1480

implantME.com - All about dental implants DISTURBING PHOTOS (NOT SUITABLE FOR CHILDREN) !!!

Endomak Οδοντιατρική Kλινική - Γευγελή Endomak Οδοντιατρική Kλινική - Γευγελή
Bul. Gevgelija, 7D
Gevgelija, 1480

Έχετε ένα νέο χαμόγελο για μια ΝΕΑ ΖΩΗ

About   Contact   Privacy   FAQ   Login C