Dental Office Dr. Atanasov

As an experienced dentist based in Gevgelija,my patients appreciate the warmth,professional integrity and open communication that define my medical practice.I'm determined to help my patients understand their own health .

Operating as usual

20/03/2021

Светски Ден на оралното здравје.
Keep them teeth brushin' !

16/03/2021

Дали сте кандидат за ламинати(винири)?

08/03/2021

Love your women,gentlemen ..Happy Women's Day 🥰

[02/26/21]   Dear friends and patients, check out our new promo video Dental Office Dr Atanasov! Improving lives, one smile at a time !

22/02/2021

Make it happen ,one at a time 🦷

11/02/2021

Ако имате празнина на забите предизвикана од вадење на заби или на друг начин недостасуваат заби, можеби сте добар кандидат за забен мост. Овие изработки се дизајнирани да ви помогнат да ги пополните празнините на забите кои имаат мноштво последици, од борба за правилно јадење, проблеми со говорот, па дури и само недостаток на доверба во вашата насмевка.Постојат доста опции за материјал, почнувајќи од PFM (porcelain-fussed-metal ),all ceramic ,zirconium oxyde итн.
За повеќе информации ,пишете ни во инбокс DM 😊

28/01/2021
11/01/2021

Што е ендодонтски третман?

Овој третман е процедура која вклучува дијагноза и терапија на внатрешноста на забот,каде се наоѓа виталниот дел од забот-пулпата.Се лекувањето доаѓа до санација на забалото кое е оштетено од длабок кариес,траума или инфекција,за да на крај се реставрира загубеното ткиво кое би ja превенирало потребата од протетски мостовски конструкции или дентални импланти.

07/01/2021

За разлика од порцеланските изработки на коронки и мостови,каде основата на истите е метал,циркониумот(zirconium oxyde) е основата на која се заснова безметалната протетика.
Се карактеризираат со висока цврстина и естетика,голема биокомпатибилност и најчесто се користат во фронталната естетска регија.
Поради фактот што со текот на годините доаѓа до појава на црн раб кај металните изработки,пациентите најчесто се одлучуваат за безметалните реставрации

05/01/2021

Детска и превентивна стоматологија- Грижа и нега на млечната дентиција ,како и залевање на фисурите на младите трајни заби.
Добрата соработка помеѓу стоматологот и детето се стекнува со разбивање на стравот кај детето од самата интервенција.
Правилното спроведување на советите дадени од страна на стоматологот гарантира зачувување на оралното здравје и убавата насмевка 🤗🤗
Закажете термин за вашиот најмалечок пациент,директно преку DM ,или јавете се на

📞078/52 77 25 #dentaloffice #dratanasov

04/01/2021

Дентални импланти- Ефикасен и современ начин за да се надополнат забите што недостасуваат! Со поставувањето на дентални импланти се спречува коскената ресорпција која се појавува при опаѓање на забите,а со својата цврстина претставува одличен кандидат за фиксно протетско решение.

30/12/2020

Merry Christmas & Happy New Year

To all our friends,Merry Christmas and a very,very Happy New 2021 !!!

24/12/2020

Happy Holidays! Kαλά Χριστούγεννα !

'Tis the season to wish one another joy and love and peace. These are my wishes for you, Merry Christmas our dear friends, may you feel the love this special day. May this festive season sparkle and shine, may all of your wishes and dreams come true, and may you feel this happiness all year round. Merry Christmas!

Team, Dental Office D-r Atanasov

16/12/2020

Book your appointments now
#dentistry # dentist # smile

07/12/2020

Една година постоење ! Секогаш посветени и фокусирани кон професионализам! Happy Birthday to us ! 🥳🥳🥳

04/12/2020

Листа на стоматолошки услуги кои ги нудиме во нашата ординација 😊

17/11/2020
23/09/2020

1K followers on Facebook! Thanks,friends 😍

23/09/2020

Dental Office Dr. Atanasov's cover photo

22/09/2020

Level up ! Soon we're launching in use Straumann dental implant system ,stay tuned 😊

[09/15/20]   Почитувани,
Ве известуваме дека стоматолошката ординација
Др.Атанасов нема да работи во следните денови 16-18
Септември (среда-петок).
Се гледаме повторно од понеделник 21.09.2020

24/08/2020

Вистинското решение за совршен баланс во усната празнина.

CURAPROX Perio Plus+ производите успешно ги отстрануваат бактериските наслаги и исто така ги штитат забите и непцата од заболувања во усната празнина како што се кариес, гингивитис и пародонтитис.

20/08/2020

Pack light and travel 😊😊

Што има во нашиот travel сет?

Најмеката четка на заби во два дела, со цел практично и полесно да се спакува во мала кутија која може лесно да се вклопи во секој куфер или ранец. Еден клик и спремна е за употреба.

Одберете ја бојата која ви се совпаѓа со Вашиот летен аутфит и расположение и препуштете им се на здравите насмевки било каде и да патувате!

31/07/2020

Lower jaw rehabilitation ... cheers for the week'nd !

travel.gov.gr 24/07/2020

Protocol for Arrivals in Greece - travel.gov.gr

Dear patients from abroad,
If you are experiencing some difficulties with completing your PLF files (Passenger Locator Form) ,please contact us for any help that you need.

Contact info: +30 698 974 9607
e-mail:[email protected]

Αγαπητοί ασθενείς από το εξωτερικό,
Εάν αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες με τη συμπλήρωση των αρχείων σας PLF (Passenger Locator Form), παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεστε.

Στοιχεία επικοινωνίας: +30 698 974 9607
e-mail: [email protected]

travel.gov.gr Beginning July 1, 2020, the Greek government has determined how the country will welcome travellers, carry out the necessary diagnostic screening and keep everyone safe throughout the season.

23/07/2020

Метало - керамика комбинирано со мобилно протетско помагало .
Убав ден ,на здравје !

Metal ceramic combined with mobile prothesis. Cheers !

Μεταλλικά - κεραμικά σε συνδυασμό με μια κινητή προσθετική συσκευή. Καλή μέρα, καλή υγεία!

travel.gov.gr 22/07/2020

Protocol for Arrivals in Greece - travel.gov.gr

Dear customers from abroad,
The Greek Government has announced new protocols for traveling abroad,starting effective immediately 22.7.2020 ,via The Passenger Locator Form (PLF) as a key element in the planning of the trip. Read more on the link below...
Have a nice day,
Dr. Nikola

Αγαπητοί πελάτες από το εξωτερικό,
Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα πρωτόκολλα για ταξίδια στο εξωτερικό, ξεκινώντας από τις 22.7.2020, μέσω του The Passenger Locator Form (PLF) ως βασικό στοιχείο στον προγραμματισμό του ταξιδιού. Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο ...
Dr. Nikola

travel.gov.gr Beginning July 1, 2020, the Greek government has determined how the country will welcome travellers, carry out the necessary diagnostic screening and keep everyone safe throughout the season.

16/07/2020

Curaprox Macedonia

Дури и дршката е различна!

Curaprox четките за заби имаат осумаголна дршка.

Ова овозможува лесно држење на четката под агол од 45 степени при четкањето. На тој начин најнежно и најефикасно ќе биде исчистен работ на непцето, местото каде вешто се крие денталниот плак.

Побарајте ги нашите четки за заби во сите подобро снабдени аптеки и дрогерии.

13/07/2020

Забните импланти се најсовремено решение за надополнување на изгубените заби ,без оштетување на соседните заби . Ова претставува долгорочно фиксно решение и отстранување на можноста од иритација на меките ткива што е случај кај мобилните протези .

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η πιο σύγχρονη λύση για την αναπλήρωση χαμένων δοντιών, χωρίς να καταστρέφονται τα παρακείμενα δόντια. Αυτή είναι μια μακροπρόθεσμη σταθερή λύση και αφαιρεί την πιθανότητα ερεθισμού των μαλακών ιστών, όπως συμβαίνει με τις κινητές οδοντοστοιχίες.

03/07/2020

Curaprox Macedonia

Како до совршено блескава, но пред се здрава насмевка?

Нашите четки содржат 5460 меки, атрауматски Curen® влекненца, кои ги има дури 10 пати повеќе отколку кај обичните четки. Неверојатно меки, кои без притисок ќе ги отстранат темелно наслагите од забите и непцата.

Побарајте ги овие неверојатно меки четки за заби во сите подобро снабдени аптеки и дрогерии близу Вас.

01/07/2020

Грижата за здравјето започнува од вас 😊

29/06/2020
18/06/2020

Добредојдовте !
Др.Атанасов ги исполнува сите услови за работа согласно препораките на Министерството за Здравство за превенција од ширење на COVID-19 !

25/05/2020

Curaprox Macedonia

Неколку совети за правилен избор за четка за заби:

✅Четката за заби треба да има ознака Soft, Super soft или Ultra soft

✅Бројот на влакненца на главата. Колку е поголем, толку е понежна и потемелна во четкањето.

✅Да има мала глава за да ги исчетка и тешко достапните места

✅Формата на дршката треба да е осумаголна за полесно држење под агол од 45 степени

Нашите четки ги имаат сите овие карактеристики.

Побарајте ги во аптеките и дрогериите близу до вас.

21/05/2020

Curaprox Macedonia

Спротивностите во природата отсекогаш се привлекувале меѓу себе, а White is Black пастата за заби не е исклучок од тоа правило. ♠️

White is black пастата перфектно ги отстранува пигментациите од забите со помош на активниот јаглен и се грижи Вашите заби да бидат беспрекорно бели.

При користењето веднаш ќе ја почувствувате освежувачката арома на лимета и ментол. Не содржи средство за пенење SLS (содиум лаурил сулфат), триклосан и пластични честички.

Побарајте ја во сите подобро снабдени аптеки и специјализирани дрогерии насекаде околу Вас.

Videos (show all)

Merry Christmas & Happy New Year

Location

Telephone

Address


Marshal Tito 101
Gevgelija
1480

Opening Hours

Monday 10:00 - 18:00
Tuesday 10:00 - 18:00
Wednesday 10:00 - 18:00
Thursday 10:00 - 18:00
Friday 10:00 - 18:00
Other Gevgelija dentists (show all)
Endomak Οδοντιατρική Kλινική - Γευγελή Endomak Οδοντιατρική Kλινική - Γευγελή
Bul. Gevgelija, 7D
Gevgelija, 1480

Έχετε ένα νέο χαμόγελο για μια ΝΕΑ ΖΩΗ

EDG Panajotu endodontics EDG Panajotu endodontics
Bul. Gevgelija 7d
Gevgelija, 1480

ENDODONTICS is the specialty of dentistry that deals with the tooth pulp and the tissues surrounding the tooth root. An endodontist is a dentist that has specialized in the treatment of soft tissue inside the tooth.

Denticija Denticija
Deko Kovacev 95 A
Gevgelija, 1480

Dental Clinic “Denticija“ Dr. Rashela Petkovska, Gevgelija

Dr. Hilda Koleva Dr. Hilda Koleva
Partizanska 5
Gevgelija, 1480

Приватната Здравствена Установа Др. Хилда Колева нуди услуги од областа на Денталната Медицина.

Redent Gevgelija Redent Gevgelija
Ul.Risto Farsinin Br.46A
Gevgelija, 1480

Οδοντιατρικη κλινικη - Γεβγελη Οδοντιατρικη κλινικη - Γεβγελη
Маршал Тито 191
Gevgelija, 1480

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΕΑ ΔΕΝΤΙΚΑ - ΓΕΒΓΕΛΗ +38978670773 +6980771049 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΣΕΒΣΚΗ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ

Korona Dental Korona Dental
Bulevar Gevgelija 12
Gevgelija, 1480

stomatologija, stomatoloski uslugi i dejnosti

EDG EDG
Blvd. Gevgelija, Bb
Gevgelija, 1480

EDG – основано од стоматолози за стоматолози! EDG – Founded by dentists for dentists! EDG – Ιδρύθηκε από οδοντίατρους για οδοντίατρους!

Omega-Dent Omega-Dent
Radovan Kovacevik Br. 19
Gevgelija, 1480

Omega-Dent - dental clinic from recently on a new fully equipped location in Gevgelija, with modern design and latest technology. Founded April 17th 2015 by dr. Elena Burova Dimitrova, graduated dentist at the university of "Cyril and Methodius" - Skopje.

Primadent Primadent
Bulevar Gevgelija 31G
Gevgelija, 1480

EDG implant ME EDG implant ME
Bul. Gevgelija, 7D
Gevgelija, 1480

implantME.com - All about dental implants DISTURBING PHOTOS (NOT SUITABLE FOR CHILDREN) !!!

П.З.У Ма-Џо Дент П.З.У Ма-Џо Дент
Zeleznicka Bb
Gevgelija, 1480

Dental center Madzo Dent all in one place dental oral surgery prosthetic dentistry and dental techinians...Welcome and enjoy with our team of professionals