Dental Help-Gevgelija

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Dental Help-Gevgelija, General Dentist, Slobodan Mitrov Danko, Gevgelia.

Operating as usual

[09/07/14]   Αγαπητοί μας φίλοι,
Το οδοντιατρείο μας Dental Help το οποίο βρίσκεται κοντά στο βενζινάδικο MakPetrol κάτω από τη γέφυρα στην είσοδο της πόλης, δεξιά της κυκλικής διασταύρωσης και σε απόσταση 30μ από αυτήν, σας παρέχει όλων των ειδών τις οδοντιατρικές υπηρεσίες σε μοναδικές τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού, τηλεφωνήστε στο 6988258642 (what’s up).
Είμαστε εδώ για σας !

[03/08/14]   sreken 8-mi mart mili dami!

28/08/2013

Совети кои треба да ги следите по екстракција на заб

Екстракција на заб, (вадење на заб) се однесува за најбезболно отстранување на заб или корени со минимална повреда на околните ткива, реконструкцијата треба да помине без никакви пост оперативни компликации. Секој пат кога се врши некоја оперативна интервенција или вадење на заб првото нешто што сакаме е да се лекува правилно, брзо и непречено без компликации. По екстракција на заб, нашиот стоматолог од ДЕНТАЛ ХЕЛП ќе ви даде стандардни инструкции кои треба да ги почитувате. Освен овие совети, може да направите уште неколку работи кои треба да го олеснат вашиот статус. Обидете се да се земе малку одмор по екстракција на заб. Може да се чувствувате добро, но не правете енергетски вежби и не кревајте тешко барем еден ден по екстракција. Легнете и ставете главата на висока перница. На местото на раната треба да се формира тромб кој ќе помогне за брзо зараснување на раната.

1. Нашиот стоматолог ќе ви даде да гризнете парче газа што треба да остане во устата барем час. Не џвакајте ја газата, а стистнете ја со постојан благ притисок. Тоа ќе го запре крварењето и ќе помогне за формирање на тромб, кој дејствува како затка на шише. Менувајте ја газата на секој половина час додека крварењето запре. Ако крварењето не престане заменете ја газата со влажна торбичка од црн чај, таа ќе помогне за запирање на крварењето.
2. Направете си ледена облога од страната на извадениот заб. Тоа се прави за да се намали отокот од операцијата. Отокот нема да се појави веднаш, тоа ќе достигне својот максимум на вториот или третиот ден. Па, за да се минимизира се применуваат мраз компреси, користете кеса со мраз или замрзнат зеленчук тоа исто врши одлична работа. Ставањето на ледена компресира е најефикасна во првите часови по екстракција.
3. Обидете се да не кивнете по екстракција на заб, кивањето може да доведе до отцепување на настанатите тромб. Нормално е да го чувствувате местото како истрпнато од 6 часа до еден ден.
4. Не пушете во текот на 48 часа по екстракција на заб, хемикалиите во чадот од цигарите ќе спречат брзото опоравување, и формирање на тромб.
5. Не јадете тврди храни, препорачани храни се: Мека и течна храна, како супи, пире од компири, јогурт,кисело млеко и др.
6. Пијте ги лековите кој ви ги е дал Нашиот стоматолог. Не пропуштајте прием на лекови. Ако ви е дал антибиотици, тие треба да се земаат редовно.
7. Избегнувајте прием на Аспирин, тој ја разредува крвта и ќе го одложи создавањето на згрутчувања, на тој начин ќе го забави заздравувањето на раната. (Може да примате ибупрофен). Консултирајте се со нашиот лекар пред да земете било каков лек.
8. Не се обидувајте да ја чистите раната од храна со помош на чепкалка за заби, ако во раната има храна едноставно исплакнете ја со млака вода.
Ако болката трае два дена по екстракција и крварењето продолжува, веднаш обратете се кај нашиот стоматолог!
Ние од ДЕНТАЛ ХЕЛП сме секогаш тука за ВАС!
Да ви ги даваме вистинските совети,вистинските грижи за вас и вашето семејство!Слободно посетете ја нашата ординација која се наоѓа на ул.Слободан.м.Данко веднаш до кружниот тек
ДЕНТАЛ ХЕЛП-И СЛОБОДНО НАСМЕЈТЕ СЕ!
077-750-120,071-336-200

16/07/2013

КАРИЕС (каде и како се појавува?)

Кариес се добива кога поради некој проблем во забната глеѓ, почнуваат да се добиваат пукнатини.Пукнатините треба да се лекуваат веднаш, ако лекувањето се забави, проблемите ќе се продлабочат, кариесот може да стигне до најдлабоките делови на забот, нервот и забната пулпа, ако тоа се случи кариесот ќе предизвика силна болка. Може да се дојде до умртвување на забот, во некој случаи,забот може да биде изваден.
Најчестата причина за појавата на кариес е лоша хигиена во усната шуплина. Ако не се одржува добра хигиена во усната шуплина, бактериите почнуваат да се размножуваат во устата. Овие бактерии почнуваат да произведуваат киселина која прави шуплини во емајлот на забите, тоа е првата фаза на кариесот. Лошиот здив, е индикатор за присуство на бактерии и шуплини во забите. Забниот кариес се појавува на сите возрасти. Децата се ранливи, бидејќи, тие консумираат повеќе слатки, во споредба со возрасните. Исто така, децата немаат изградени навики како да одржуваат усната хигиена. Стоматолози, раскажуваат за случаи во кои родителите водат во кабинетот бебиња со кариес. Објаснувањето на стоматолозите е дека родителите даваат шише со млеко на бебето пред тоа да заспие. Бактериите во комбинација со млекото почна да произведува киселина, која прави шуплини во забите на детето.
Втората причина за појавата на кариес е: прекумерена доза на слатка храна и пијалоци. Слатките јадења помагаат за појавата на повеќе киселини во споредба со останатата храна.
Кариесите обично влијаат на овие области на забите:
Забна површина
Фисури во горната површина
Знаци и симптоми: Најчестите симптоми на присуство на кариес, е болка и чувствителност, кога консумирате нешто топло или ладно, може да добиете чувствителност или болка. Во раните фази на кариес нема болка, туку само чувствителност.
Има и некои други чести симптоми, преку кои можеме да разбереме за присуство на забен кариес. Исто така, ако имате премногу забен камен, тоа ќе доведе до појава на кариес. Најдобар можен начин, преку кој може да дознаете дали имате кариес, е да го посетите вашиот стоматолог на секои шест месеци, тој може да се фати во рана фаза на развојот на кариес. Добрата орална хигиена е најдобар начин да се заштитите од кариес.
Затоа ние од "ДЕНТАЛ ХЕЛП" сме тука СЕКОГАШ за вас!Да ви ги даваме вистинските совети,вистинските грижи за вас и вашите најблиски!
Слободно посетете ја нашата ординација која се наога на ул."Слободан.м.Данко" веднаш до кружниот тек.
"ДЕНТАЛ ХЕЛП"- И СЛОБОДНО НАСМЕJТЕ СЕ!!!
тел: 077 750 120 ; 071 336 200

19/06/2013

Dental Help-Gevgelija

Novata stomatoloshka ordinacija "DENTAL HELP" na ul."Kole Nedelkovski" br.2 Gevgelija zapocna so rabota!
Gi povikuvame site GEVGELICANI, koj se pocustvuvaa zaboraveni vo posledniot period, deka dojde vremeto nekoj da vi posveti: vistinsko vnimanie, usluga, ljubeznost, profisionalizam, fleksibilnost,dentalna edukacija,kvalitet i se sto e potrebno za edna ubava NASMEVKA!
Ve ocekuvame - DENTAL HELP.....and SMILE :)
tel:077 750 120 / 071 336 200

05/06/2013

Dental Help-Gevgelija

Novata stomatoloshka ordinacija "DENTAL HELP" na ul."Kole Nedelkovski" br.2 Gevgelija zapocna so rabota!
Gi povikuvame site GEVGELICANI, koj se pocustvuvaa zaboraveni vo posledniot period, deka dojde vremeto nekoj da vi posveti: vistinsko vnimanie, usluga, ljubeznost, profisionalizam, fleksibilnost,dentalna edukacija,kvalitet i se sto e potrebno za edna ubava NASMEVKA!
Ve ocekuvame - DENTAL HELP.....and SMILE :)
tel:077 750 120 / 071 336 200

05/06/2013

Dental Help-Gevgelija

Novata stomatoloshka ordinacija "DENTAL HELP" na ul."Kole Nedelkovski" br.2 Gevgelija zapocna so rabota!
Gi povikuvame site GEVGELICANI, koj se pocustvuvaa zaboraveni vo posledniot period, deka dojde vremeto nekoj da vi posveti: vistinsko vnimanie, usluga, ljubeznost, profisionalizam, fleksibilnost,dentalna edukacija,kvalitet i se sto e potrebno za edna ubava NASMEVKA!
Ve ocekuvame - DENTAL HELP.....and SMILE :)
tel:077 750 120 / 071 336 200

05/06/2013

Novata stomatoloshka ordinacija "DENTAL HELP" na ul."Kole Nedelkovski" br.2 Gevgelija zapocna so rabota!
Gi povikuvame site GEVGELICANI, koj se pocustvuvaa zaboraveni vo posledniot period, deka dojde vremeto nekoj da vi posveti: vistinsko vnimanie, usluga, ljubeznost, profisionalizam, fleksibilnost,dentalna edukacija,kvalitet i se sto e potrebno za edna ubava NASMEVKA!
Ve ocekuvame - DENTAL HELP.....and SMILE :)
tel:077 750 120 / 071 336 200

[06/05/13]   Novata stomatoloshka ordinacija "DENTAL HELP" na ul."Kole Nedelkovski" br.2 Gevgelija zapocna so rabota!
Gi povikuvame site GEVGELICANI, koj se pocustvuvaa zaboraveni vo posledniot period, deka dojde vremeto nekoj da vi posveti: vistinsko vnimanie, usluga, ljubeznost, profisionalizam, fleksibilnost,dentalna edukacija,kvalitet i se sto e potrebno za edna ubava NASMEVKA!
Ve ocekuvame - DENTAL HELP.....and SMILE :)
tel:077 750 120 / 071 336 200

06/05/2013

Timeline Photos

[04/05/13]   Ocekuvajte naskoro otvaranje na nova stomatoloska ordinacija- Dental Help

Location

Category

Telephone

Address


Slobodan Mitrov Danko
Gevgelia
1480

Opening Hours

Monday 09:00 - 20:00
Tuesday 09:00 - 20:00
Wednesday 09:00 - 20:00
Thursday 09:00 - 20:00
Friday 09:00 - 20:00
Saturday 10:00 - 14:00
Other General Dentists in Gevgelia (show all)
Dental Centar Pop-Ristovi Dental Centar Pop-Ristovi
Ul. Boris Kidric Br.13 Gevgelija
Gevgelia, 1480

Our dental centre provides comprehensive dental services and we are specialized in dental implants and prosthesis, oral surgery and aesthetic dentistry!

Stomatoloshka Ordinacija: "D-r Angela Murdzeva" Stomatoloshka Ordinacija: "D-r Angela Murdzeva"
Zheleznichka 22
Gevgelia, 1480