Dental Centar Pop-Ristovi

Our dental centre provides comprehensive dental services and we are specialized in dental implants and prosthesis, oral surgery and aesthetic dentistry!

Operating as usual

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 22/10/2021

Screw retained metal ceramic bridge on dental implants

Dental Centar Pop-Ristovi updated their business hours. 10/09/2021

Dental Centar Pop-Ristovi updated their business hours.

Dental Centar Pop-Ristovi updated their business hours.

31/08/2021

A better life begins with a new smile!

#dentistry #dentalcentarpopristovi #dentalveneers #dentalcentar #endodontics #prosthodontics #laserdentistry #smile #cosmeticdentistry #aesthetic #teeth #veneers #oralsurgery #teethwhitening #smile #dentalimplants #compositeveneers #dentalimplant

A better life begins with a new smile!

#dentistry #dentalcentarpopristovi #dentalveneers #dentalcentar #endodontics #prosthodontics #laserdentistry #smile #cosmeticdentistry #aesthetic #teeth #veneers #oralsurgery #teethwhitening #smile #dentalimplants #compositeveneers #dentalimplant

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 26/08/2021

Upper jaw reconstruction with zirconia bridge and dental implants with metal ceramic bridge in down jaw!

16/08/2021
27/07/2021
Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 25/07/2021

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post

22/07/2021

Recontruction of upper jaw with bridge and partial denture!

#fullmouthrehabilitation #fullmouthreconstruction #ceramicbridge #aesthetic #prosthodontist #cosmetics #endodontics #teeth #smile #dentistry #oralsurgery #dentalcleaning #teethwhitening #dentalimplants #dentalcentarpopristovi

Recontruction of upper jaw with bridge and partial denture!

#fullmouthrehabilitation #fullmouthreconstruction #ceramicbridge #aesthetic #prosthodontist #cosmetics #endodontics #teeth #smile #dentistry #oralsurgery #dentalcleaning #teethwhitening #dentalimplants #dentalcentarpopristovi

02/07/2021

Full mouth recostruction
#fullmouthrehabilitation #fullmouthreconstruction #ceramicbridge #aesthetic #prosthodontist #cosmetics #endodontics #teeth #smile #dentistry #oralsurgery #dentalcleaning #teethwhitening #dentalimplants #dentalcentarpopristovi

Full mouth recostruction
#fullmouthrehabilitation #fullmouthreconstruction #ceramicbridge #aesthetic #prosthodontist #cosmetics #endodontics #teeth #smile #dentistry #oralsurgery #dentalcleaning #teethwhitening #dentalimplants #dentalcentarpopristovi

24/06/2021
23/06/2021

travel.gov

Αγαπητοι ασθενεις

Θα 'θελαμε να σας ενημεροωσουμε για τα εγγραφα που χρειαζεστε προτου ερθετε

1. Πληρης εμβολιασμος ( 14 μερες μετα τον τελευταιο εμβολιασμο)
2.Εγγραφο που εχετε περασει το covid
3. Γρηγορη δοκιμη (την οποια θα λαβετε στην χωρα μας σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα χωρις να περιμενετε )
4. Εγγραφο PLF απο το www.travel.gov.gr

Για πιο αναλυτικες πληροφοριες επικοινωνηστε μαζι μας στα τηλεφωονα και viber
0038971212787
00306956027008

travel.gov

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 23/06/2021

Your smile is important to us!

#dentistry #dentalcentarpopristovi #dentalimplants #dentalveneers #dentalcentar #endodontics #prosthodontics #laserdentistry #smile #cosmeticdentistry #aesthetic #teeth #veneers #oralsurgery #teethwhitening #smile #dentalimplants #compositeveneers

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 14/06/2021

Do you hide you teeth when you smile???

It’s no secret that a great smile is most often powered by great teeth. If your teeth only serve to detract from your smile, compelling you into a closed-lip grin, we can help you smile widely and broadly through our cosmetic makeover services.

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 08/06/2021

Because everyone deserves to have a confident smile! #dentistry #veneers #dentalimplants #ortodontics #endodontic #oralsurgery #teethwhitening #aesthetic #cosmeticdentistry #dentalcentarpopristovi #dentalimplant #implantology

17/05/2021
Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 05/05/2021

Platelen Rich Plasma (PRP ) Плазма богата со тромбоцити е нов пристап за регенерација и побрзо заздравување на ткивата во многу стоматолошки процедури и оралната хирургија, ПРП зазема посебно место во пародонтологијата.

PRP се добива со центрифугирање на крвта од пациентот која содржи фактори за раст кои предизвикуваат намалено крварење ,побрзо заздравување и регенерација на меките и тврдите ткива. Процедурата е потполно сигурна и безболна.

Каде се користи ПРП?
✅ Аугментација на вештачка коска во вилицата
✅ Побрзо заздравување на екстракциони рани
✅ Пародонтолошки интервенции
✅ При терапија на рецесија на гингива.

За повеќе информации контактирајте на нашите телефони:
00389 71 212 787
00389 34212 787

Дознајте повеќе за нас на нашата web strana www.dcpopristovi.com

02/05/2021

Среќни велигденски празници!
Христос Воскресе!
Καλό Πάσχα! Χριστός Ανέστη!

Среќни велигденски празници!
Христос Воскресе!
Καλό Πάσχα! Χριστός Ανέστη!

[03/26/21]   Драги пациенти,
Од почетокот на пандемијата па се до денес продолжуваме строго да ги почитуваме сите мерки за заштита од корона вирусот, со цел да го заштитиме вашето и нашето здравје.
Овој периодот кога бројките растат ве молиме придржувајте се за правилата дадени од страна на СЗО за да го спречиме ширењето на вирусот и да го зачуваме здравјето.
За време на вашата посета во ординацијата:
- Носете маска
- Држете дистанца
- Доаѓајте без придружба ( само кога е неопходно)
- Закажете го вашиот термин пред вашето доаѓање во ординацијата
- Доколку почувствувате некој од споменатите симптоми ( болки во грлото, температура, омалаксаност, болки во зглобовите , затнат нос или течење, губење на мирис ) презакажете го вашиот термин
- Доколку сте имале контакт со болен презакажете го вашиот термин
До нашето следно видување чувајте се себе и вашите најблиски.

24/03/2021

Што е ЕНДОДОНЦИЈА?
Ендодонцијата преставува лечење на коренските канали на забот заради продирање на бактерии до забната пулпа или инфицирање на забната пулпа од други причинители.
На прв поглед може изгледа многу сложена процедура, но оваа е најчестата причина за посета на стоматолог.
Таа е безболна, понекогаш може да има потреба од неколку посети.
Благодарение на современата технологија која се користи при ендодонски третман е намален бројот на извадени заби.
Најчести симптоми кои може да покажуваат дека ви е потребен ендодонски третман се :
-Болка на ладно и топло
-Пулсирачка болка
-Болка на загриз
-Оток
-Гној
Доколку имате некој од споменатите симптоми пишете ни во порака или посетете нѐ, нашите доктори ќе ви го дават најсовремениот третман за вашите заби.

Што е ЕНДОДОНЦИЈА?
Ендодонцијата преставува лечење на коренските канали на забот заради продирање на бактерии до забната пулпа или инфицирање на забната пулпа од други причинители.
На прв поглед може изгледа многу сложена процедура, но оваа е најчестата причина за посета на стоматолог.
Таа е безболна, понекогаш може да има потреба од неколку посети.
Благодарение на современата технологија која се користи при ендодонски третман е намален бројот на извадени заби.
Најчести симптоми кои може да покажуваат дека ви е потребен ендодонски третман се :
-Болка на ладно и топло
-Пулсирачка болка
-Болка на загриз
-Оток
-Гној
Доколку имате некој од споменатите симптоми пишете ни во порака или посетете нѐ, нашите доктори ќе ви го дават најсовремениот третман за вашите заби.

10/03/2021

Професионално белење на забите со Beyond ламба!
Професионално белење на забите се прави со гел што содржи водороден пероксид, a неговата реакција се активира и забрзува со УВ ламба!
На овој начин може да се избелат вашите заби за неколку нијанси само во ЕДНА ПОСЕТА! Избелувањето зависи од структурите на забите, и е индивидуално!
Одржување на бојата се постигнува со правилно одржување на хигиена, редовно чистење забен камен и пескарeње!
Закажете го вашиот термин на нашите броеви или пишете ни во порака!
#teethwhitening #teethcleaning #smile# #brushing #oralhygiene

Професионално белење на забите со Beyond ламба!
Професионално белење на забите се прави со гел што содржи водороден пероксид, a неговата реакција се активира и забрзува со УВ ламба!
На овој начин може да се избелат вашите заби за неколку нијанси само во ЕДНА ПОСЕТА! Избелувањето зависи од структурите на забите, и е индивидуално!
Одржување на бојата се постигнува со правилно одржување на хигиена, редовно чистење забен камен и пескарeње!
Закажете го вашиот термин на нашите броеви или пишете ни во порака!
#teethwhitening #teethcleaning #smile# #brushing #oralhygiene

08/03/2021

Среќен 8ми март на сите мајки,девојки, жени! Блескајте! Не само денеска туку секој ден !💐🌷🌹

Happy Women’s day to all incredible woman!
Shine on ... Not just today but EVERYDAY! 💐🌹🌺

Среќен 8ми март на сите мајки,девојки, жени! Блескајте! Не само денеска туку секој ден !💐🌷🌹

Happy Women’s day to all incredible woman!
Shine on ... Not just today but EVERYDAY! 💐🌹🌺

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 03/03/2021

Metal ceramic bridge

Metal ceramic is a dental restoration material, standardly used in dental clinic for more than 50 years.

Its strength, aesthetic appearance, biocompatibility and fabrication perfection makes it still one of the best materials for crowns and bridges production. #dentalcrowns #dentalbridge #metalceramic #aesthetics #dentalclinic

27/02/2021

Missing one or more teeth is not just an aesthetic problem!
Choose between complete or partial prosthesis and get your smile back!!

#dentures #dentalcrown #missingteeth #prosthetics #smile #cosmeticdentistry #aesthetics #dentalcentar #dentalclinic

Missing one or more teeth is not just an aesthetic problem!
Choose between complete or partial prosthesis and get your smile back!!

#dentures #dentalcrown #missingteeth #prosthetics #smile #cosmeticdentistry #aesthetics #dentalcentar #dentalclinic

25/02/2021

Врати ја твојата насмевка со протези!

Ако ти недостасуваат неколку заби или ти страдаш од беззабoст, парцијална или тотална протеза може да биде идеално решение за тебe!
За повеќе информации контактирајте нѐ на нашите телефони 071212787 или 034212787

Get your smile back with dentures!

If you are missing one tooth or suffer from toothlessness, the partial or complete dentures might be the right solution for you!
Contact us for more informatiоn on our numbers 071212787 or 034212787
#denture #eastetic #prosthodontics #missingteeth #smile

Врати ја твојата насмевка со протези!

Ако ти недостасуваат неколку заби или ти страдаш од беззабoст, парцијална или тотална протеза може да биде идеално решение за тебe!
За повеќе информации контактирајте нѐ на нашите телефони 071212787 или 034212787

Get your smile back with dentures!

If you are missing one tooth or suffer from toothlessness, the partial or complete dentures might be the right solution for you!
Contact us for more informatiоn on our numbers 071212787 or 034212787
#denture #eastetic #prosthodontics #missingteeth #smile

25/02/2021

Забниот камен освен што е неестетски, туку делува лошо за здравјето на вашите заби. Предизвикува воспаление на вашите непца,црвенило и крварење.
Спречете ги несаканите ефекти навреме и закажете го својот термин на нашите броеви 071212787
034212787

Забниот камен освен што е неестетски, туку делува лошо за здравјето на вашите заби. Предизвикува воспаление на вашите непца,црвенило и крварење.
Спречете ги несаканите ефекти навреме и закажете го својот термин на нашите броеви 071212787
034212787

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 17/02/2021

Screw retained implant supported bridge. #dentalimplants #aesthetic #oralsurgery #dentistry #cosmeticdentistry #smile #dentalcentarpopristovi #fullmouthreconstruction #smiledesign #teethwhitening #dentalcentarpopristovi #endodontic #implantsurgery

07/01/2021

Wishing you and your family peace, health, happiness and prosperity in the coming year.
Merry Christmas

Wishing you and your family peace, health, happiness and prosperity in the coming year.
Merry Christmas

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 01/01/2021

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post

30/12/2020
28/12/2020

На прагот сме да ја испратиме 2020 година. Не беше совршена, но беше Посебна.
Беше посебна затоа што не потсети кои се вистинските вредности на животот, да се грижиме едни за други и да посветиме време на нашите најблиски!
Ни покажа на сите дека најважно од се е здравјето, да го цениме и негуваме!
Сите бевме во трка со времето, брзавме да стигниме насекаде, а ги заборавивме нашите најблиски.
2020 година го стопира времето, не врати од каде потекнуваме и таму каде што треба да сме - со семејството!
Останете здрави и сите заедно да ја дочекаме новата година многу подобра и поубава од старата!
Чувајте се и грижете се за себе и за вашите најблиски!

We are ready to say goodbye to 2020. It was not a perfect year, but it was definitely a special one! It reminded us what the true values in life are, to take care for each other, and to spend more time with our loved ones. It showed us that there is nothing as important as our health, and that we should take care of it!
We all had a race with time, rushing around to accomplish everything, but we forgot about our closest ones.
2020 stopped the time for us, it has returned us to our beginnings to the place where we belong - our family.
Stay heathy and let us all welcome the new year which will be even better than this one.
Take care of you and your loved ones.

На прагот сме да ја испратиме 2020 година. Не беше совршена, но беше Посебна.
Беше посебна затоа што не потсети кои се вистинските вредности на животот, да се грижиме едни за други и да посветиме време на нашите најблиски!
Ни покажа на сите дека најважно од се е здравјето, да го цениме и негуваме!
Сите бевме во трка со времето, брзавме да стигниме насекаде, а ги заборавивме нашите најблиски.
2020 година го стопира времето, не врати од каде потекнуваме и таму каде што треба да сме - со семејството!
Останете здрави и сите заедно да ја дочекаме новата година многу подобра и поубава од старата!
Чувајте се и грижете се за себе и за вашите најблиски!

We are ready to say goodbye to 2020. It was not a perfect year, but it was definitely a special one! It reminded us what the true values in life are, to take care for each other, and to spend more time with our loved ones. It showed us that there is nothing as important as our health, and that we should take care of it!
We all had a race with time, rushing around to accomplish everything, but we forgot about our closest ones.
2020 stopped the time for us, it has returned us to our beginnings to the place where we belong - our family.
Stay heathy and let us all welcome the new year which will be even better than this one.
Take care of you and your loved ones.

25/12/2020

Η ομάδα του Dental Centar Pop-Ristovi , σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ! Με υγεία και ευτυχία για όλο τον κόσμο !
Wishing you and your family peace , health , happiness , and prosperity in the coming year . Merry Christmas!!

Η ομάδα του Dental Centar Pop-Ristovi , σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ! Με υγεία και ευτυχία για όλο τον κόσμο !
Wishing you and your family peace , health , happiness , and prosperity in the coming year . Merry Christmas!!

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 22/12/2020

one life to live. #dentalimplants #aesthetic #oralsurgery #dentistry #cosmeticdentistry #smile #dentalcentarpopristovi #fullmouthreconstruction #smiledesign

07/12/2020
Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 19/11/2020

If you are missing a single tooth, one implant and a crown can replace it. A dental implant replaces both the lost natural tooth and its root!

What are the advantages of a single-tooth implant over a bridge? A dental implant provides several advantages over other tooth replacement options. In addition to looking and functioning like a natural tooth, a dental implant replaces a single tooth without sacrificing the health of neighboring teeth. The other common treatment for the loss of a single tooth, a tooth-supported fixed bridge, requires that adjacent teeth be ground down to support the cemented bridge.

Because a dental implant will replace your tooth root, the bone is better preserved. With a bridge, some of the bone that previously surrounded the tooth begins to resorb (deteriorate). Dental implants integrate with your jawbone, helping to keep the bone healthy and intact.

In the long term, a single implant can be more esthetic and easier to keep clean than a bridge. Gums can recede around a bridge, leaving a visible defect when the metal base or collar of the bridge becomes exposed. Resorbed bone beneath the bridge can lead to an unattractive smile. And, the cement holding the bridge in place can wash out, allowing bacteria to decay the teeth that anchor the bridge! #dentistry #dentalcentarpopristovi #dentalveneers #dentalimplants #teethwhitening #teethcleaning #cosmeticdentistry #aesthetic #oralsurgery #veneers #prostodontics #endodontics #dentalcentar

Photos from Dental Centar Pop-Ristovi's post 18/11/2020

Diastema closure with direct composite! #dentistry #veneers #dentalimplants #ortodontics #endodontic #oralsurgery #teethwhitening #aesthetic #cosmeticdentistry #dentalcentarpopristovi #dentalimplant #implantology

Videos (show all)

Our mission is to take care of your health.
Останете безбедни за време на Ковид -19
Stay Safe with Dental Centar Pop-Ristovi

Location

Category

Telephone

Address


Ul. Boris Kidric Br.13 Gevgelija
Gevgelia
1480

Opening Hours

Monday 08:30 - 20:00
Tuesday 08:30 - 20:00
Wednesday 08:30 - 20:00
Thursday 08:30 - 20:00
Friday 08:30 - 20:00
Other General Dentists in Gevgelia (show all)
Dental Help-Gevgelija Dental Help-Gevgelija
Slobodan Mitrov Danko
Gevgelia, 1480

Stomatoloshka Ordinacija: "D-r Angela Murdzeva" Stomatoloshka Ordinacija: "D-r Angela Murdzeva"
Zheleznichka 22
Gevgelia, 1480