TANATAREC Orthodontics / ТАНАТАРЕЦ Ортодонција

ц е н т а р з а с о в р е м е н а
о р т о д о н ц и ј а
MODERN ORTHODONTICS

спец. д-р Иван Танатарец - ортодонт
Orthodontics - Ортодонција

Operating as usual

Photos from TANATAREC Orthodontics / ТАНАТАРЕЦ Ортодонција's post 25/05/2021

🇲🇰 ❌ ПРЕД (резултат од претходен ортодонтски третман кај друг ортодонт - 3 години)

✅ ПОТОА (после 20 месеци ортодонтски ре-третман кај TANATAREC Orthodontics)

🎭Пациенката имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби!
👉 #TANATARECOrthodontics

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

————————————————————————

❌ BEFORE ➖AFTER ✅

👉 Orthodontic Re-Treatment

⚡️TRANSFORMATION ⚡️

————————————————————————

#SmilesbyDesign #orthodonticstreatment #orthodontic #Ortho #orto #orthodontics #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

Photos from TANATAREC Orthodontics / ТАНАТАРЕЦ Ортодонција's post 22/05/2021

🇲🇰 ❌ ПРЕД ➖ ПОТОА ✅

📝 Кај овој случај со примена на 2️⃣ техники: ЛИНГВАЛНА (скриена) протеза горе и ЛАБИЈАЛНА (предна) протеза долу постигната е корекција на:

- Длабокиот загриз ✔️
- Класа II загриз од левата страна ✔️
- Постигнато е усогласување на интеринцизалните средини ✔️
- Исправување на мезијално инклинираниот долен лев прв молар и припрема на тој квадрант за протетика ✔️

😁 Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби!
👉 #TANATARECOrthodontics

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

————————————————————————
🇺🇸 ❌ BEFORE ➖AFTER ✅

✅ Correction of Deep Bite and Midline deviation with combination of 2️⃣ techniques: Upper Lingal Braces and Lower Buccal braces.

————————————————————————
#SmilesbyDesign #orthodonticstreatment #orthodontic #Ortho #orto #orthodontics #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

Photos from TANATAREC Orthodontics / ТАНАТАРЕЦ Ортодонција's post 20/05/2021

🇲🇰 ❌ ПРЕД ➖ ПОТОА ✅

🎭 Дали постои совршена насмевка?
Секако дека ДА! Тоа е широка насмевска со перфектно исправени заби! 😁

🗣 Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби!
👉 #TANATARECOrthodontics

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

————————————————————————
🇺🇸 ❌ BEFORE ➖AFTER ✅

📝 Difficult orthodontic case with: open bite tendency, bilateral crossbite, midline deviation and progenia (class III) - high angle case.

👉 We corrected everything WITHOUT EXTRACTIONS ⚠️

————————————————————————
#SmilesbyDesign #orthodonticstreatment #orthodontic #Ortho #orto #orthodontics #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

Photos from TANATAREC Orthodontics / ТАНАТАРЕЦ Ортодонција's post 18/05/2021

🇲🇰 ❌ ПРЕД ➖ ПОТОА ✅

🎭 Дали постои совршена насмевка?
Секако дека ДА! Тоа е широка насмевска со перфектно исправени заби!

😁 Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби!
👉 #TANATARECOrthodontics

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

————————————————————————
🇺🇸 ❌ BEFORE ➖AFTER ✅

👦🏻 Beautiful Boy with Most Beautiful Smile 😁💯

Say HELLO 👋 to our NEW SMILE 😁 in TANATAREC SMILE Club 👨🏼‍⚕️

————————————————————————
#SmilesbyDesign #orthodonticstreatment #orthodontic #Ortho #orto #orthodontics #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

15/05/2021

Приоритет на нашата работа е вашата блескава насмевка! 15 мај ДЕН НА ОРТОДОНЦИЈАТА!

Бенефити од ортодонтска терапија:

🦷 Правилна подреденост на забите
🦷 Правилен загриз
🦷 Функционалност
🦷 И најважно од се подигање на вашата самодоверба преку блескава насмевка 😁

Приоритет на нашата работа е вашата блескава насмевка! 15 мај ДЕН НА ОРТОДОНЦИЈАТА!

Бенефити од ортодонтска терапија:

🦷 Правилна подреденост на забите
🦷 Правилен загриз
🦷 Функционалност
🦷 И најважно од се подигање на вашата самодоверба преку блескава насмевка 😁

Photos from TANATAREC Orthodontics / ТАНАТАРЕЦ Ортодонција's post 13/05/2021

🇲🇰 ❌ ПРЕД ➖ ПОТОА ✅

🎭Пациентот имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби!
👉 #TANATARECOrthodontics

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

————————————————————————
🇺🇸 ❌ BEFORE ➖AFTER ✅

📝 We Corrected :
Class II/2 malocclusion ✔️
Deep Bite ✔️
Midline Deviation ✔️
Incisors Inclination ✔️
————————————————————————
#SmilesbyDesign #orthodonticstreatment #orthodontic #Ortho #orto #orthodontics #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

13/05/2021

Честит празник на сите верници од исламска вероисповед! 🌙

Честит празник на сите верници од исламска вероисповед! 🌙

15/02/2021

ЦЕНТАР ЗА СОВРЕМЕНА ОРТОДОНЦИЈА

🌟 РЕКЛАМА 🌟
🔹 ТАНАТАРЕЦ Ортодонција

🔈 Никој не ви е крив ако ви се криви забите 😁

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

Празни Муабети - ТАНАТАРЕЦ Ортодонција (реклама) 14/02/2021

Празни Муабети - ТАНАТАРЕЦ Ортодонција (реклама)

🌟 РЕКЛАМА 🌟
🔈 Никој не ви е крив ако ви се криви забите 😁

ЦЕНТАР ЗА СОВРЕМЕНА ОРТОДОНЦИЈА
👉 TANATAREC Orthodontics 👈

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

Празни Муабети - ТАНАТАРЕЦ Ортодонција (реклама) Следете ги ПРАЗНИ МУАБЕТИ на социјалните мрежи:Facebook: https://www.facebook.com/praznimuabeti/ Instagram: https://www.instagram.com/praznimuabeti/ Twitter:...

Photos from TANATAREC Orthodontics / ТАНАТАРЕЦ Ортодонција's post 13/02/2021

🇺🇸 ✅ Correction of Severe Class II division 1 malocclusion with buccally erupted ectopic maxillary left canine (2.3) and impacted mandibular left canine (3.3).

Say HELLO 👋 to our NEW SMILE 😁 in TANATAREC SMILE Club 👨🏼‍⚕️

————————————————————————

❌ ПРЕД ➖ПОТОА ✅

🎭Пациенката имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

————————————————————————
#TANATARECOrthodontics #SmilesbyDesign #IloveOrtho #Orthosmart #ILoveOrtho #orthodonticstreatment #ortholife #orthodontic #ortolovers #Ortho #ortodoncia #orto #orthoworld #orthodontics #orthoworld_ #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

31/01/2021

❌ ПРЕД ➖ПОТОА ✅

🎭Пациенката имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

————————————————————————

#TANATARECOrthodontics #SmilesbyDesign #orthodonticstreatment #orthodontic #Ortho #orto #orthoworld #orthodontics #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

❌ ПРЕД ➖ПОТОА ✅

🎭Пациенката имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

————————————————————————

#TANATARECOrthodontics #SmilesbyDesign #orthodonticstreatment #orthodontic #Ortho #orto #orthoworld #orthodontics #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

Photos from TANATAREC Orthodontics / ТАНАТАРЕЦ Ортодонција's post 29/01/2021

❌ ПРЕД ➖ПОТОА ✅

🎭Пациенката имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

🌐 www.ortodoncija.mk
Instagram: ortho_tanatarec

————————————————————————

#TANATARECOrthodontics #SmilesbyDesign #orthodonticstreatment #orthodontic #Ortho #orto #orthoworld #orthodontics #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

12/01/2021

🇺🇸 ❌ BEFORE ➖AFTER ✅

😁 Correction of Open Bite, Cross-Bite and Midline Deviation!

————————————————————————
🇲🇰 Нехируршка корекција на тешка ортодонтска аномалија: скелетно отворен загриз, скелетна асиметрија со вкрстен загриз и перзистенција на лоша навика на адаптивно тискање на јазикот према напред во празниот простор.

🎭Пациентот имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

🌐www.ortodoncija.mk

————————————————————————

#TANATARECOrthodontics #SmilesbyDesign #orthodonticstreatment #orthodontic #Ortho #orto #orthoworld #orthodontics #orthocentar #orthodontist #bitola #ортодонција

29/09/2020

Почитувани и драги пациенти,

Поради зголемениот број на пациенти, а се со цел да се редуцира гужвата и непотребното задржување во нашата ординација, изработивме Web и Мобилна апликација МОЈ ТЕРМИН преку која се одвива закажувањето на нашите пациенти, со што тие добиваат SMS известување за закажаниот термин. Исто така, преку апликацијата пациентите ќе можат да проверуваат кога точно била закажана ортодонтската контрола.

Апликацијата има и дополнителна корисна содржина за нашите пациенти. Проверете...😁

Истата ќе можете да ја симнете преку нашата web страна 🌐 www.ortodoncija.mk.
Следете го упатството.

27/06/2020

🇺🇸 😁 THE MOMENT WHEN YOU CHANGE SOMEONE’S LIFE 😁

‼️The most difficult case in orthodontics - correction of occlusal cant❗️.

✍️Patient was previously orthodontic treated for a long time. Goal of the therapy was traction of ectopic canine. But, the bad news was that patient is older and canine ankylosed with the bone which produced consequence: severe curving of occlusal plane (occlusal cant).
🤗Now I accepted this case with idea💡how to fix the actual problem. Patient refused for orthodontic therapy in lower jaw so I turned to other alternative with bicortical mini-screw implantation in lower jaw to use as bone anchorage for correction of sevre occlusal cant.
————————————————————
🇲🇰 Нехируршка корекција на најтешката аномалија во ортодонцијата: дентoалвеоларно искривување на забната рамнина (оклузален кант). Во случајот аномалијата беше изразена во најтежок степен.

🎭Пациентот имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

🌐www.ortodoncija.mk

24/06/2020

🇺🇸 🔸BEFORE ➖AFTER 🔷

✍️ HYPODONTIA OF THE UPPER LATERAL INCISORS
————————————————————
🇲🇰 Интересен ортодонтски случај кај млада пациентка со природен недостаток на двата горни латерални инцизиви.

🎭Пациентката имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

🌐www.ortodoncija.mk

[05/11/20]   Почитувани пациенти,

Ве известуваме дека П.З.У. Д-р ТАНАТАРЕЦ ќе продолжи со редовна работа од 13.05.2020 по строго утврдени протоколи и во согласност со мерките и препораките за заштита на здравствените авторитети во државата.

Од наша страна се превземаат сите највисоки безбедносни стандарди, во интерес на здравјето на секој еден пациент.

Сите наши пациенти кои што се со пропуштени ортодонтски контроли ќе бидат исконтактирани за да се закажат термини, со цел да се избегне гужва или присуство на повеќе од две лица во чекалната на растојание од минимум 2 метри.

Ви благодариме за довербата која ни ја укажувате!

Со почит,
Тимот на ТАНАТАРЕЦ

[03/13/20]   Почитувани пациенти,

Со оглед на моменталната состојба и почитувајќи ги препораките на Светската здравствена организација, Стоматолошката комора на Македонија, и Министерството за здравство,
- ПЗУ 'Д-р ТАНАТАРЕЦ' Ве известува дека НЕМА ДА РАБОТИ се до стабилизација на состојбата со корона инфективниот агенс.

Ги замолувам сите пациенти, колеги и сограѓани на разбирање, почитување на препораките и мерките за што побрзо справување со актуелната состојба во која се најде целиот свет.

Стоматолозите како професија се на врвот според ризикот и можноста да бидат заразени и/или да пренесат зараза.

Како ординација превземаме екстремни мерки на дезинфекција и заштита, па ќе се примаат само пациенти кај кои е потребна итна ортодонтска интервенција со предходно најавување на телефонскиот бр. 070-373-675.

Ви благодариме на разбирањето
Со почит
TANATAREC Orthodontics

08/03/2020

LET’s ORTHO! 🤩

🇲🇰 Комплетна ортодонтска корекција кај пациентка со многу лош загриз, ретрогната долна вилица (II/2 одд. Deckbiss), длабок загриз, проблеми со зглобот (TMD), несовпаѓање на интеринцизалната медијална линија, и мезијализација на постериорните заби во полна II класа меѓувиличен однос 👉 Индикација за вадење на заби!! НО...🤔

✅ После 2 години активна ортодонтска терапија со техника на дистализација (враќање на задните заби према назад во нормален загриз) - БЕЗ ВАДЕЊЕ НА ЗАБИ 👉 идеално ги подредивме СИТЕ ЗАБИ, ги извадивме протезите и поставивме ретејнери, а пациентката пресреќна си замина од нашата ординација со ПРЕУБАВА ШИРОКА НАСМЕВКА 😁
————————————————————
🎭Пациентката имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

🇺🇸 👌 Let's Talk about Perfection 😁
Orthodontic treatment of class II Division 2 (Deckbiss) - severe deep bite.
👉 Technique: Distalization of Maxillary arch
❌WITHOUT EXTRACTION ❌

☎️ 070/373-675
🌐 www.ortodoncija.mk
————————————————————

07/03/2020

Поради зголемен обем на работа ПЗУ специјалистичка ординација по ортодонција ТАНАТАРЕЦ има потреба од вработување на дополнителен ортодонт и дополнителна стоматолошка сестра за работа во Битола.

1. ОРТОДОНТ:
Почетна нето плата од 40.000 денари.
Со или без работно искуство.
Одлични услови за работа и можност за напредок.

2. СТОМАТОЛОШКА СЕСТРА:
Почетна нето плата 18.000 денари.
За предности ќе се сметаат: претходно работно искуство, да е забен техничар и познавање на грчки јазик.
Одлични услови за работа и можност за напредок.

📑CV на mail: [email protected]

22/02/2020

🇲🇰 Комплетна ортодонтска рехабилитација на уште еден тежок ортодонтски случај кај пациент со компримирана горна вилица, билатерален вкрстен загриз со тенденција за обратен преклоп на предните заби (прогенија) и отворен загриз.

✅ После 2 години активна ортодонтска терапија ги извадивме протезите, поставивме ретејнери и пациентот пресреќен си замина од нашата ординација со ПРЕУБАВА ШИРОКА НАСМЕВКА 😁
————————————————————
🎭Пациентот имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави здрави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

☎️ 070/373-675
🌐 www.ortodoncija.mk
————————————————————

08/02/2020

🇲🇰 НОВ успешно решен ИСКЛУЧИТЕЛНО ТЕЖОК ортодонтски случај кај пациент со компримирана горна вилица, дишач преку уста поради обструкција на горните дишни патишта, билатерален вкрстен загриз со тенденција за обратен преклоп на предните заби, отворен загриз и импакција на 4ри заби (двата горни канини и двата премолари од десната страна во долната вилица).
Кај пациентот е постигнат позитивен ортопедски резултат со комплетна рехбилитација на неправилноста во ПРЕУБАВА ШИРОКА НАСМЕВКА и отварање на горните дишни патишта 😁🤗
————————————————————
🎭Пациентот имаше единствена желба да ја има најубавата природна насмевка. Наша заложба и посветеност е на сите наши пациенти да им подариме најубави здрави #НасмевкисоПравиЗаби.

‼️ ЗАПОМНЕТЕ! Животот Ви нуди можност само за еден ПРАВИЛЕН ортодонтски третман.
Изберете ја најдобрата грижа за вашите заби! 👉 #TANATARECOrthodontics

☎️ 070/373-675
🌐 www.ortodoncija.mk
————————————————————

Videos (show all)

ЦЕНТАР ЗА СОВРЕМЕНА ОРТОДОНЦИЈА

Location

Category

Telephone

Address


Bataljon Stiv Naumov Br.2
Bitola
7000

Opening Hours

Tuesday 09:00 - 19:00
Wednesday 09:00 - 19:00
Thursday 09:00 - 19:00
Friday 09:00 - 19:00
Other Orthodontists in Bitola (show all)
PZU Mihajlovski PZU Mihajlovski
Bonde Skerlevski 10
Bitola, 7000

Специјалистишка ординација по општа стоматологија и ортодонција