Stomatoloska Ordinacija Dr-Bejkovski

Стоматолошка ординација со заботехничка лабораторија.

Operating as usual

08/05/2021

Драги пријатели, добар ден.

Ендодонтски ретретман на втор горен лев инцизив, без хируршка интервенција(апикотомија) и заздравување на процесот по извесен период, верификувано на ртг.
Пријатен викенд🙂

Драги пријатели, добар ден.

Ендодонтски ретретман на втор горен лев инцизив, без хируршка интервенција(апикотомија) и заздравување на процесот по извесен период, верификувано на ртг.
Пријатен викенд🙂

28/03/2021

Стигни до врвот, без разлика колку препреки и кривини има по патот!
#advancedendodontics

Стигни до врвот, без разлика колку препреки и кривини има по патот!
#advancedendodontics

21/01/2021

Почитувани,
Со следниов случај ви прикажуваме како, на минимално инвазивен начин, со нано-композитни материјали, сме се справиле со многубројните кариозни лезии на забите. Она другото што може да се забележи од сликите е промената на состојбата на гингивата, црвена и воспалена на почетната и розевата боја на гингивата која блеска од здравје по процедурите извршени од наша страна и се разбира целиот успех е и благодарение на нашата пациентка, која безпрекорно се придржува кон препораките. Продолжуваме понатаму...
Доколку и вие сакате насмевки кои блескаат од здравје и убавина посете не, ние постоиме за вас.
Ве благодариме на довербата и ве поздравуваме🙂

Почитувани,
Со следниов случај ви прикажуваме како, на минимално инвазивен начин, со нано-композитни материјали, сме се справиле со многубројните кариозни лезии на забите. Она другото што може да се забележи од сликите е промената на состојбата на гингивата, црвена и воспалена на почетната и розевата боја на гингивата која блеска од здравје по процедурите извршени од наша страна и се разбира целиот успех е и благодарение на нашата пациентка, која безпрекорно се придржува кон препораките. Продолжуваме понатаму...
Доколку и вие сакате насмевки кои блескаат од здравје и убавина посете не, ние постоиме за вас.
Ве благодариме на довербата и ве поздравуваме🙂

23/12/2020

Почитувани,
Денешниов случај е кај девојче на 11 години, се работи за долен лев шести заб, претходно пломбиран со лоша композитна оптурација и секундарен кариес кој предизвикал воспаление на пулпата(живецот), па мораше да се лекува ендодонтски. Иако тоа не беше лесно, борејки се со тешкотијата од самата интервенција и со карактерот на девојчето, сепак успеавме да го излекуваме забот на највисоко ниво и сега прогнозата на овај заб е одлична.
Ви благодариме на довербата.
Пријатен ден🙂

Почитувани,
Денешниов случај е кај девојче на 11 години, се работи за долен лев шести заб, претходно пломбиран со лоша композитна оптурација и секундарен кариес кој предизвикал воспаление на пулпата(живецот), па мораше да се лекува ендодонтски. Иако тоа не беше лесно, борејки се со тешкотијата од самата интервенција и со карактерот на девојчето, сепак успеавме да го излекуваме забот на највисоко ниво и сега прогнозата на овај заб е одлична.
Ви благодариме на довербата.
Пријатен ден🙂

13/12/2020

Добар ден, почитувани.
Денес ви претставуваме еден случај на заб 36, претходно недоволно добро ендодонтски лекуван и со изработена непрецизна коронка. Пациентката дојде кај нас пред 18 месеци по дополнително мислење, откако претходно неколку стиматолози и предлагале забот да се извади и да се направи мост врз преостанатите соседни заби. Пациентката беше со болка и сериозен оток од тој заб, Ние согледувајќи ја целокупната состојба решивме да му дадеме шанса на овај заб и пристапивме кон релекување. Денес 1,5 години покасно забот е во одлично здравје и функција.
Слики:
1. Предоперативна.
2.Интраоперативна(контролна рентгенографија, за враме на полнењето).
3.Контролна(18 месеци постоперативно).
4. Мостот на Црн Дрим кај Св. Наум.
Уште многу вода ќе протече под овај мост додека кај пациентката дојде до потреба да се направи мост или имплант на лекуваниов заб, а можеби никогаш.
Тимот на ПЗУ"Д-р Бејковски Ви благодари на довербата и Ви посакува пријатен ден🙂

Добар ден, почитувани.
Денес ви претставуваме еден случај на заб 36, претходно недоволно добро ендодонтски лекуван и со изработена непрецизна коронка. Пациентката дојде кај нас пред 18 месеци по дополнително мислење, откако претходно неколку стиматолози и предлагале забот да се извади и да се направи мост врз преостанатите соседни заби. Пациентката беше со болка и сериозен оток од тој заб, Ние согледувајќи ја целокупната состојба решивме да му дадеме шанса на овај заб и пристапивме кон релекување. Денес 1,5 години покасно забот е во одлично здравје и функција.
Слики:
1. Предоперативна.
2.Интраоперативна(контролна рентгенографија, за враме на полнењето).
3.Контролна(18 месеци постоперативно).
4. Мостот на Црн Дрим кај Св. Наум.
Уште многу вода ќе протече под овај мост додека кај пациентката дојде до потреба да се направи мост или имплант на лекуваниов заб, а можеби никогаш.
Тимот на ПЗУ"Д-р Бејковски Ви благодари на довербата и Ви посакува пријатен ден🙂

11/11/2020

Добар ден почитувани.
Денес ви претставуваме еден сложен случај, кој со големо трпение од страна на пациентката и сериозен вложен труд од наша страна, успеавме да го изработиме на едно високо ниво.
Објаснување за сликите под реден број:
1. Почетна ситуација, забите претходно биле испрепарирани и пациентката имала мостови.
2. Ситуација пред цементирање на новиот мост(неколку месеци по првата слика).
3. Привремен мост, сликан по неколку месечна употреба со цел добро заздравување на тврди и меки ткива по извршените хируршки процедури. Пациентката употребува голема количина на цигари, за кои по нашите совети беа направени повеќе обиди за откажување од истите, но за жал безуспешни.
4. Дефинитивен, металокерамичен мост, сликан неколку дена по цементирање.
Ве поздравуваме, со совет за редовно да се грижите за вашите заби и да доаѓате на време на контролни, превентивни прегледи, за да ваквите ситуации бидат реткост а не секојдневие.

Добар ден почитувани.
Денес ви претставуваме еден сложен случај, кој со големо трпение од страна на пациентката и сериозен вложен труд од наша страна, успеавме да го изработиме на едно високо ниво.
Објаснување за сликите под реден број:
1. Почетна ситуација, забите претходно биле испрепарирани и пациентката имала мостови.
2. Ситуација пред цементирање на новиот мост(неколку месеци по првата слика).
3. Привремен мост, сликан по неколку месечна употреба со цел добро заздравување на тврди и меки ткива по извршените хируршки процедури. Пациентката употребува голема количина на цигари, за кои по нашите совети беа направени повеќе обиди за откажување од истите, но за жал безуспешни.
4. Дефинитивен, металокерамичен мост, сликан неколку дена по цементирање.
Ве поздравуваме, со совет за редовно да се грижите за вашите заби и да доаѓате на време на контролни, превентивни прегледи, за да ваквите ситуации бидат реткост а не секојдневие.

05/09/2020

✅ Најубавиот период од животот е оној, кој доправа треба да го живееме. Внесете дополнителен квалитет во вашите животи, разубавете ја вашата насмевка, затоа што и убавата насмевката е како убавиот збор - железни врати отвора🙂
#smile #smilemore #newsmile #SmileOn #smilemakeover #perfectsmile #dentist #dentistry #gooddentist #prosthetics #newteeth #moderndentistry #feelgreat

✅ Најубавиот период од животот е оној, кој доправа треба да го живееме. Внесете дополнителен квалитет во вашите животи, разубавете ја вашата насмевка, затоа што и убавата насмевката е како убавиот збор - железни врати отвора🙂
#smile #smilemore #newsmile #SmileOn #smilemakeover #perfectsmile #dentist #dentistry #gooddentist #prosthetics #newteeth #moderndentistry #feelgreat

15/07/2020

Почитувани,
нашите залагања не се само да направиме нови заби, наш приоритет е комплетното разубавување на вашите насмевки, респектирајќи ги подеднакво белата и розевата естетика.
Благодариме на довербата, ние постоиме за Вас.
ПЗУ " Д-р Бејковски"

04/07/2020

Драги пријатели, пациенти, соработници..., во ова кризно време, нашата работа мораме да продолжиме да ја извршуваме онака како што најдобро знаеме и умееме. Вашето и нашето здравје од секогаш ни биле на прво место, затоа продолжуваме со засилени заштитни асептични и антисептични мерки, да креираме нови, убави насмевки на вашите лица.
Целиот наш тим, Ви посакува пријатен викенд и секое добро.

[03/16/20]   Драги пациенти, пријатели, колеги, соработници и т.н., сакаме да ве информираме дека, со оглед на новонастанатата ситуција , во овие денови , кога има сериозна закана по здравјето на сите нас, по препорака на Министерството за здравство и по наша лична проценка, одлучивме дека повеќе ќе допринесеме за севкупното здравје на сите нас, доколку престанеме со редовниот ритам на работа.Во наредните денови јавете се на тел. 075791492, само за итни и неодложни случаи.

Апелираме, во следниов период сите да бидеме социјално одговорни, останете дома, посветете го времето на себе, на вашите најблиски, читајте, научете нешто ново, вежбајте... и најважно останете во добро здравје.
Со почит и до скоро - ПЗУ д-р Бејковски.

[03/08/20]   Еден ден Господ бил расположен и решил да распредели убави жени по светот, е така за задоволство на машката половина.Наполнил еден авион со прекрасни убавици и тргнал по светот Франција, Германија, Полска, Чешка, Русија, Романија и насекаде оставал дел од нив.Кога стигнал до Македонија, ништо не оставиле.Ами овде Дедо Боже?- прашал еден од ангелите што му помагале.
-Ама што ти е тебе, ние од овде ги товараме.- одговорил Господ.
Среќен празник мили дами🌷❤

21/02/2020

Почитувани, добар ден😊
Денес ве поздравуваме со слики од пред и после нашата интервенција, врз насмевката на една наша пациентка.Таа повторно се смее со широко отворена уста, смејте се и вие, затоа што животот е еден и е убав.Пријатен ден😊

25/12/2019

Добар ден почитувани.
Денес ви претставуваме еден случај со затворање на дијастема( растојанието помеѓу двата горни централни инцизиви).Користен е нано-композит, без никаква препарација на забите, т.е. апсолутно неинвазивно, а за резултатот преценете сами.
За насмевки кои пленат и траат, закажете термин кај нас.
Целиот тим Ви посакуваме пријатен ден и среќен празник на оние што денес го слават Христовото раѓање.

18/11/2019

Почитувани,
денес повторно ви прикажуваме еден ендодонтски случај.Претходно третиран четврти заб горе лево, со сериозна периапикална коскена лезија, која е откриена на дигитална рентген снимка.Направивме машинска ревизија на лекувањето и на контролната снимка после 10 месеци се забележува осифицирање на лезијата, т.е. оздравување.
Отсуство на болка не значи и здрави заби, грижете се за своите заби, правете редовни стоматолошки прегледи.
Тимот на ПЗУ" Д-р Бејковски" ве поздравува и ви посакува среќна и успешна работна седмица.😊

14/11/2019

Почитувани,
денес ви претставуваме еден ендодонтски случај на 14 претходно лекуван, недоволно квалитетно, и како резултат на преостанатата инфекција се оформил периапикален процес.2 години по извршеното релекување се забележува комплетно оздравување и повлекување на лезијата.
Отсуство на болка не значи и здрави заби, имајте го во предвид.
Ве поздравуваме😊

21/10/2019

Почитувани,
денес ви претставуваме еден случај кај млада жена, која побара од нас да направиме нешто со нејзините заби со цел подобар изглед на нејзината насмевка.Извршени се интервенции како врз мекото ткиво(со цел подобрување на гингивалната естетика), така и врз тврдото забно ткиво, а крајниот резултат можете и самите да го погледнете.
Ние ги враќаме насмевките на вашите лица, добредојдени сте.
Имајте пријатен ден и лесен почеток на работната седмица.

10/07/2019

Добар ден почитувани.
Со следниов случај е прикажана промена на линијата на насмевката, која е постигната со издолжување на клиничните коронки во гингивална насока, за после тоа да би се гледала помалку гингива, при широка насмевка.Потоа се изработени безметални керамички изработки на предните заби.
Доколку сакате ваква животна промена на насмевката ние сме секогаш тука за вас.
Тимот на ПЗУ" Д-р Бејковски ве поздравува и ви посакува пријатен и успешен ден, исполнет со насмевки😊

29/06/2019

Заби со големи периапикални лезии, денес не се проблем за лекување, доколку се примени современ ендодонтски третман на истите и се посвети доволно време и грижа од обучен стоматолошки кадар кој располага со апарати, инструменти и материјали од последно поколение.
Не се откажувајте лесно од своите заби, не се согласувајте брзо за екстракција, проверете ги сите можни начини за да болните заби се излекуваат и останат да функционираат во забниот низ.
Денешниот случај е уште еден доказ повеќе за погоре напишаното.Седми заб долу лево, пациентката доаѓа со гноен оток и уште само 1 ден престој во Македонија.Извршена е механичка и хемиска обработка на 4 коренски канали и времено меко полнење.2 месеци покасно, кога пациентката се врати за да довршиме со лекувањето, забот си беше наполно функционален, а периапикалните лезии ги нема веќе.
Нашиот тим ве поздравува и ви посакуваме пријатен викенд😊

24/04/2019

VIP NA 1 DEN BETI TOSHEVSKA DEL 2 10 04 2019

Вториот дел од емисијата со наше учество.

10/04/2019

VIP NA 1 DEN BETI TOSHEVSKA DEL 1 03 04 2019

Почитувани, на линкот подолу можете да ја погледнете првата епизода од емисијата каде што нашиот тим придонесе за разубавување на насмевката кај Елизабета Тошевска.
Комплетната и неверојатна трансформација на кандидатката погледнете ја вечерва, во втората епизода на Вип на еден ден, на 24ТВ во 19:15 .

04/04/2019

Добро утро од Битола.
Акутен периодонтит на долен лев умник, претходно лошо ендодонтски лекуван.Пациентот се жали на силна постојана болка од овој заб веќе два дена, болка при допир на самиот заб, болка при слаба перкусија и не многу силна болка на палпација вестибуларно.
Анестезија, отстранета стара оптурација, направено пре-ендо композитно изградување, поставена изолација со кофердам.
Двата канали обработени до F2 Protaper Gold.Иригација ЕДТА, натриум хипохлорид 5.25 % со ултразвучна активација и физиолошки раствор.Калциум хидроксид за една седмица и потоа дефинитивно полнење со Bio Root и гутаперка.Болка се чуствувала уште еден ден потоа, дедени се аналгетици без антибиотик.Неколку дена по завршување на лекувањето забот е наполно асимптоматичен.Засега е со композитно полнење, планирана е коронка или мост.
Ве поздравуваме и ви посакуваме убав ден😊

[04/03/19]   Почитувани, доколку сакате да видите една разубавена насмевка за која заслуга има и нашиот тим, вечерва гледајте ТВ 24 во 19:15.

01/04/2019

Добар ден, драги пријатели.Денес е денот на шегата , по тој повод еден виц:
"Разговараат двајца познаници за нивните стравови:
- Од што ти е страв тебе?
-Од темница и од стоматолог.
-Ај од стоматолог јасно ми е, на многу им е страв, но зошто од темница?
-Ами од кај да знам во темното колку стоматолози може да се појават?"😊😊😊
Не, стоматолозите не сме страшни, ова е само виц😊.Да се пошегуваме никогаш не е на одмет, но кога станува збор за здравјето на вашите заби ние сме апсолутно сериозни.
Денешниот случај e иреверзибилен пулпит на долен шести заб десно.Поставен кофердам, машинска ендодонција со Protaper gold, иригација со натриум хипохлорид 5.25%, ЕДТА 17%, физиолошки раствор и активација со ултразвук.Каналите се полнети со биокерамика+гутаперка.Нас белите линии(на РТГ) ни се важни.
Изберете не нас за целосно здравје на вашите заби.
Убава седмица😊

27/03/2019

Добро утро почитувани.Во следниот случај се работи за субгингивална фрактура на палатинален ѕид на петти заб горе лево, кој е претходно лошо лекуван.Направено е композитно изградување на 4 ѕида, релекување, поставени 2 фибер колчиња и коронка.Со сето ова забот е повторно вратен во функција и со добра прогноза.
Правете редовни стоматолошки прегледи, најмалку 2 пати годишно, со тоа проблемите ќе се откријат на самиот почеток и нивното решавање е побрзо, полесно, со помалку посети, поевтино и со подобра прогноза за во иднина.Не чекајте да имате болка за да се јавите на стоматолог, тогаш е веќе касно.
Ве поздравуваме😊

24/03/2019

Почитувани, насмевката е униврзален поздрав на сите светски јазици, затоа не дозволувајте било што да ве спречува често да се насмевнувате.Со почистување, полирање, малку избелување и изработка на две директни композитни фасетки, веќе имаме нова и поубава насмевка.За нас тоа е лесно, може да биде и за вас доколку не изберете.Ако вашата насмевка е несигурна поради изгледот на вашите заби, не чекајте повеќе и закажете термин на 075791492, ве очекуваме.
Тимот на ПЗУ "Д-р Бејковски" ви посакува сончев и пријатен неделен ден исполнет со безброј насмевки😊

17/03/2019

Ние сме сериозни, кога станува збор за вашата насмевка.🇲🇰🇲🇰🇲🇰
We are serious about your smile.

#nanocompositefilling #toothwhitening #dentistinbitola #welovedentistry #newsmile #smilefactory #smilemakeover #создаваменасмевкикоипленатитраат

14/03/2019

Почитувани, денес ви претставуваме ендодонтски случај.Станува збор за седми заб горе десно, кој бил носач на мост, па се развил кариес од дисталната страна, субгингивално, па мостот се одлепил и требаше забот да се лекува како би можел повторно да се користи за носач на мост.Направена е гингивектомија дистално, машинска обработка на каналите, забот е наполнет, без симптомен е и повторно е спремен за мост.Благодарност до пациентката за нејзината соработка и до колешката која ни го испраќа случајов за нејзината доверба.
Тимот на ПЗУ"Д-р Бејковски " ви поздравува и ви посакува успешен ден😊

Videos (show all)

Location

Telephone

Address


Bataljon Stiv Naumov 24
Bitol
7000

Opening Hours

Monday 13:00 - 20:00
Tuesday 09:00 - 16:00
Wednesday 13:00 - 20:00
Thursday 13:00 - 20:00
Friday 09:00 - 16:00
Saturday 10:00 - 14:00
Other Dentists in Bitol (show all)
PZU Beladent PZU Beladent
Darvinova Bb
Bitol, 7000

Стоматолошка ординација ПЗУ Беладент (Dental Office PZU Beladent)

Studio Dentist Lab Studio Dentist Lab
Lavcanski Pat Bb
Bitol, 7000

Zabotehnicka laboratorija

Ekstradent Ekstradent
Aleksandar Turundzev 5/68
Bitol, 7000

Stomatologija

ПЗУ Д-р. Кузмановски PZU D-r. Kuzmanovski ПЗУ Д-р. Кузмановски PZU D-r. Kuzmanovski
Peco Bozinovski 56 V
Bitol, 7000

Стоматолошка ординација ПЗУ Д-р.Кузмановски има соработка со Фондот за здравствено осигурување.

БТ ДЕНТ, Стоматолошка и орално-хируршка орд БТ ДЕНТ, Стоматолошка и орално-хируршка орд
Bitol, 7000

БТ ДЕНТ, Стоматолошка и орално-хируршка ординација, Д-р Боро Тошески BT DENT, Dental Clinic, D-r Boro Tosheski