Maksident Vrshkovski - Dental & Implant Studio

Modern equipped dental clinic, highly professional and devoted staff, with all dental services in one place, from a simple filling to more demanding dental surgeries like dental implants, bone augmentation, sinus lift and many more..

Прва и единствена приватна специјалистичка ординација по максилофацијална и орална хирургија во Македонија. Dental Implant Studio - all dental procedures like dental surgery, prosthodontics, restorative and cosmetic dentistry.

Имплантолошки центар, каде се употребуваат висококвалитетни германски забни импланти од системот IMPLA на Schutz Dental Group.

ПЗУ "Максидент Вршковски" има склучено договор со ФЗОМ (Фонд за здравствено осигурување на Македонија), така што сите хируршки интервенции се вршат со плави картони.

Телефон за контакт: 047 237447 и 076 242246

Operating as usual

29/11/2020

🇲🇰Поставени два импланти во бочна регија како единствено решение за фиксна конструкција(мост) во таа регија.

🇬🇧Two implants in the posterior region, as the only solution for the fixed rehabilitation (bridge) in that region.

☎️ 047 237 447
📲 070 307 536
www.vrshkovski.com.mk

10/10/2020

Високо естетски безметални коронки (циркониа). За здрава и блескава насмевка.

Highly esthetic all-ceramic crowns (zirconia). For a healthy and beautiful smile.

👉 Доколку сакате и вие здрава и убава насмевка, контактирајте нѐ
☎️047 237447
📲070307536
www.vrshkovski.com.mk

01/08/2020

Најдоброто решение за изгубен заб, без стружење на соседни здрави заби, е денталниот имплант.

Dental implant is the best solution for missing single tooth, without unnecessary destruction of healthy tooth structures of neighboring teeth.
Максидент Вршковски

13/05/2020

Почитувани пациенти,

👉 Би сакале да ве известиме дека Поликлиника Максидент Вршковски започнува со работа од понеделник, 18.05.2020.

📝 Работата на ординацијата ќе се одвива според утврден протокол за работа во услови на сеуште постоечка закана од инфекција со COVID 19 вирусот и при тоа за Ваша и наша безбедност ќе има промена во нормалниот режим на работа.

📝 Пациенти ќе се примаат исклучиво со претходно закажување на телефон, и термините ќе бидат планирани со пола час период помеѓу нив што значи дека ќе Ви бидат понудени помалку термини и затоа Ве молиме за разбирање.
✔Доаѓате точно на утврдениот термин, сами, без продружба, освен за мали деца и стари изнемоштени лица.
✔ Доаѓате со лична заштитна опрема за уста и нос и истите не ги вадите без наша дозвола.
✔По влегувањето во ординацијата прво се миете темелно раце и се дезинфицирате со гел, па ќе Ви биде измерена телесната температура со далечински термометар.
✔Потпишувате прашалник за изложеност на Ковид 19 , со тоа што истиот ќе го пополниме ние кога ќе се јавите да закажете третман , а Вие само ќе го потпишете во ординација . Потпишувате согласност и за интервенција /стоматолошко лекување во услови на пандемија на КОВИД 19
✔Вашите лични работи ( телефон, чанта и сл.) што ги носете со себе ги оставате на одредено за таа намена.
✔По оставање на личните предмети, рацете задолжително треба да ги дезинфицирате со дезинфициенс за раце и потоа не допирате ништо доколку нема потреба од тоа.
✔За цело време до отпочнување на стоматолошката интервенција ја носите Вашата маска која што пред самата интервенција ќе ја одложите на место наменето за тоа. По завршување на интервенцијата повторно си ја поставувате на Вас.

Ви благодариме за довербата.
Тимот на Максидент Вршковски - Дентал Имплант Студио

18/04/2020

Почитувани пациенти, соработници, и сограѓани,

Tимот на Максидент Вршковски, ви го честита големиот христијански празник Велигден!
Ви посакуваме овие празници да ги поминете во мир, здравје, заедно со вашите најсакани, да останете дома и со тоа да придонесете во запирање на неконтролираното ширење на вирусот. Заедно ќе го победиме ова зло на нашата генерација многу скоро, и сите ние ќе продолжиме со нормално функционирање, работа и секако грижа за вас и вашата насмевка.

Среќни Велигденски празници!

[03/16/20]   ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА!

Почитувани пациенти,

Со одлука на Фонд за здравство и препорака на Министерство за здравство, а во интерес на јавното здравје, од 16.03.2020 година ќе се примаат само ИТНИ СЛУЧАИ и само со претходно телефонско закажување.

Телефон за јавување и закажување
076242246; 070307536

Пациентите со настинка,зголемена телесна температура,кашлица,забрзано и скратено дишење,како и пациентите кои биле во контакт со некое вакво лице да НЕ ДОАЃААТ во ординација туку да се јават на телефон 070307536 за понатамошни инструкции.

Во ординација смее да е присутен само еден пациент без придружба (освен деца до 12 години), претходно закажан во точно време.

При влез во ординација прво темелно измијте раце и користете го поставеното средство за дезинфекција на раце.

НЕ ДОПИРАЈТЕ површини во ординација,ако тоа не е потребно.

Сега е време да покажете зрелост, и одговорност за здравјето на вашите најблиски и останете дома, избегнете ги сите непотребни контакти,бидејќи се работи за сите нас!

Здравјето пред се. Чувајте се, следете ги и почитувајте ги препораките на Министерството за здравство, и останете во добро здравје.

Со почит,
Тимот на Максидент Вршковски

who.int 11/03/2020

Home

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Со оглед на препораките на Министерството за здравство на Република Македонија и СЗО, во нашата ординација ќе се примаат само пациенти БЕЗ следниве симптоми :

-настинка
-зголемена телесна температура,
-кашлица,
-забрзано и скратено дишење,
како и пациенти кои биле во контакт со лица од кризните региони или заразени со COVID-19 до пред 14 дена!!

Пациентите со акутна болка, а присутни симптоми од горенаведените, да се јават за консултација и упатства.

Пред влез во ординација ЗАДОЛЖИТЕЛНО измијте ги рацете во тоалет, триејќи ги рацете со вода и сапун минимум 20 секунди и користете го дезинфициенсот!

Непотребно не допирајте површини во ординацијата.

Нашата ординација ги спроведува сите досега потребни мерки во спречувањето на ширење на инфективни заболувања и актуелниот COVID-19.

За подетални информации за актуелната состојба,информирајте на веб страните на Министерството за здравство и Светската здравствена организација :

www.zdravstvo.gov.mk
www.who.int

who.int Promote health. Save lives. Serve the vulnerable.

09/03/2020

Решавање на голема гингивална рецесија кај млад пациент, и подобрување на оралната хигиена. Извршена е периодонтална хирургија со автотрансплантација на меко ткиво од самиот пациент.

Big gingival recession in young patient, which is corrected with periodontal surgery and autotransplantation with CTG from palate from the same patient.

09/03/2020

Поставени импланти во горна фронтална регија и безметална мостова конструкција врз нив.

Dental implants in frontal maxillary region, with all-ceramic zirconia bridge.

09/03/2020

Поставени три импланти во горна вилица и метал-керамички мост врз нив, и друг мост врз останатите природни заби.

Three dental implants in upper jaw, with PFM bridge on them, and another bridge over remaining natural teeth.

08/03/2020

Maksident Vrshkovski - Dental & Implant Studio's cover photo

13/01/2020

Velident Trade

Dear Facebook friends,

We are pleased to share the most important moments & professional events that marked the work of Velident Trade in 2019 & had a great contribution to company’s local, regional & International affirmation, progressive growth & satisfaction, but also have brought the business to the next level:

1. An establishment of a long term cooperation with Grow Up Academy, a marketing agency dedicated to social media marketing of professional businesses, efficient promotion & Internet sales. Thanks to the high efficient teamwork we've provided much more and much better quality information & materials to our customers. We are continuing in 2020, with a new powerful, influential & leading program. ✔

2. We've visited IDS 2019 (10 times so far) - the greatest global dental event that took place in Cologne, Germany.

Our team participated in many activities:

🔹 Proudly supported Velident Trade's Key Opinion Leader - Dr. Stojanovski Marjan, being part of speakers program of curasan AG, Germany & Med Tech Dental, Switzerland.

We are honored that, for the first time in the history of this a world class event, a Macedonian speaker covered contemporary topics of “Tissue & Bone Regeneration”, shared his knowledge and clinical experience and demonstrated the simplicity of complex bone procedures.

🔹 Taking part in IDS 2019 #VIP party, for exhibitors & their special guests, including people from all around the world, was a unique feeling & experience... People from dental industry definitely know how to have fun! 💃🕺

🔹 The "TALK EVENT” , with Nondas, at Noritake Dental International's booth, was another great opportunity to learn from the greatest Masters.

🔹 We have visited booths of all Velident Trade's existing business partners, confirming plans and strategies for season 2019/2020 as a part of our daily agenda, but also gaining new potential contacts, that gave impression of being serious part of our sales variety. ✔

3. #IMPLA Multi Unit System Course – “Perfection in Germany”, for dentists & dental technicians!

The course was:

🔸 jointly performed by VELIDENT TRADE & Schuetz Dental GmbH
🔸 lead by Dr. Freddi Zelener, Master in Science Implantology and MDT Ulrich Raedler
🔸 attended by 70 participants (55 dentists & 15 dental technicians)
🔸took place at Public Room

We are privileged to highlight that 7 dentists from Macedonia (IMPLA users) had their presentations on different #IMPLA topics at "IMPLA Multi Unit System" Course.

This give us special opportunity to be grateful & show appreciation to: Dr. Zlatko Vrshkovski, Dr. Mitko Frangov, Dr. Marjan Stojanovski, Dr. Edvard Janev, Dr. Nedim Kasami, Dr. Petar Vrshkovski, Dr. Aleksandar Trajkovski, Dr. Marko Markov & Dr. Mario Andonov for the immense contribution in overall successful accomplishment of the course. ✔

4. Implementation of the #IMPLA passport!

All patients that are getting IMPLA implant/s in 🇲🇰 will receive an IMPLA passport. This is a passport recognized all over the world. IMPLA team members from Macedonia are always part of a performance of international standards through their dedicated and professional approach, accomplished by Implantology work. ✔

5. Velident Trade attended several symposiums 👨‍🔬 in Macedonia with a marketing booth and supported dentist and dental technicians with a free participation for these events. ✔

6. Dr. Stojanovski Marjan , Velident Trade's Key Opinion Leader, was speaking about the positive impressions from his daily implantology work and bone grafting materials, proudly presenting #IMPLA and Curasan program on the national Alfa Televizija. ✔

7. Establishment of #IMPLA Study Club, the first professional Implantology club in Macedonia!

The founding of IMPLA Study Club is acted upon Velident Trade and all IMPLA users in Macedonia (implantologysts and dental technicians) and supported by Schuetz Dental GmbH, curasan AG and Med Tech Dental.

The initial membership of IMPLA Study Club is consisted of 70 people, our first president is Dr. Zlatko Vrshkovski and the club's general manager is Tatjana Velinovska Dimovska. ✔

8. Pentron Day!

A one-day hands on event , organized in cooperation with Pentron company and Dr. Milos Beloica, attended by 40 participants. ✔

9. Long Term Implantology – Bone Reconstruction and Implants Recovery course, attended by 👩‍🔬 40 participants from Macedonia and surrounding countries!

🔹 Course leader was Dr. Fernando Duarte from Portugal responsible for the theoretical part and Peri-implantitis workshop
🔹 Dr. Zlatko Vrshkovski, leader of Bone Grafting in Maxillary Aesthetics Zone workshop
🔹Dr. Marjan Stojanovski leader of Maxillary Sinus Lift workshop
🔹...and Dr. Goran Stefanovski leader of the Jeder System workshop

The promotion of the official per-implantitis protocol and the Jeder System, minimally invasive sinus lift device, for the first time in Macedonia, was done during this important event. ✔

10. The practical use of the Jeder System for the first time in Macedonia at Dental Center Dr. Stojanovski / Dental image!

Complex internal sinus lift operations were completed by Dr. Marjan Stojanovski and his surgical team, strongly supported by Dr. Goran Stefanovski. ✔

11. Morphology Master Class and Master Course with Nondas Vlachopoulos! 🔝🔝

This course was attended by 45 participants on the theoretical part and 15 on the hands on.

Nondas, the biggest Master of the Masters ever, was for the second time in Macedonia upon invitation from Velident trade and thanks to excellent cooperation established with him. 👏

Plaster, wax and raw KATANA zirconium blocks carving, technology, knowledge, experience, skills and passion was presented on Advanced Morphology – "Aesthetics and Function from A to Z" Master Course. ✔

12. Launching a new product line on the market!

Тhe new, unique and innovative products with exclusive formula from Swiss manufacturer Med Tech Dental...

Gelcide, Impla Protect Max and Impla Cure are now part of Velident Trade's assortment. ✔

13. We are privileged to announce that our #IMPLA International Key Opinion Leaders from 🇲🇰 are at the highest ranking on the World class Implantology scene and are part of the new IMPLA catalog, issued by Schuetz Dental GmbH.

Dr. Zlatko Vrshkovski, Dr. Mitko Frangov and Dr. Marjan Stojanovski are internationally recognized and reputable on a global 🗺 implantology level. ✔

14. For his dedication, passion, contribution and a huge potential work with MTD products, in 2019, Dr. Marjan Stojanovski was granted Global Excellence Award by Med Tech Dental.

15. Positioning IMPLA implants on University Dental Clinic in Skopje!
Introduction of the system was performed by Dr. Zlatko Vrshkovski (Максидент Вршковски) with great assistance of Dr. Petar Vrahkovski and Dr. Marjan Stojanovski. The course was attended by 25 dentists and the next one will be issued for dental technicians.

09/12/2019

Velident Trade

WE ARE CREATING LEADERS!!! TOGETHER.

We are honoured to publish that our IMPLA International Key Openion Leaders from Macedonia are top positioned on worldclass implantology scene.

Congratulations to:

1.Dr. Zlatko Vrshkovski - maxillofacial surgeon, implantologyst, IMPLA KOL & President of IMPLA Study Club Macedonia
2. Dr. Mitko Frangov - oral surgeon, implantologyst, IMPLA KOL & Member of Board of Directors of IMPLA Study Club Macedonia
3. Dr. Marjan Stojanovski - periodontis, implantologyst, IMPLA KOL & Member of Board of Directors of IMPLA Study Club Macedonia

for the international recognation & establishment on global implantology level.

All the experts deserve a special place on Macedonian, Balkan, EU & World implantology pages. We are privileged to have them in Velident Trade team!

TRUE LEADERS DON'T CREATE FOLLOWERS, THEY CREATE MORE LEADERS......
Dr. Zlatko Vrshkovski, Dr. Mitko Frangov & Dr.Marjan Stojanovski It is your duty now to generate the next generation of IMPLA Key Opinion Leaders, of course made in Macedonia.

[08/02/19]   Тимот на Поликлиника Максидент Вршковски ви го честита Илинден! За многу години да е! 🇲🇰🇲🇰🇲🇰

15/07/2019

TED-Ed

What causes cavities, and how can we avoid them?

23/03/2019

Velident Trade

As a part of our IMPLA Multi Unit System Course for dentists & dental technicians in Saturday 30.03.2019, Dr. Petar Vrshkovski will be speaking about prosthetics over IMPLA implants on different cases.. 👨‍🔬👨‍🔬

There are only few places left, but you still have a time to reserve your spot! ✍✍

We are expecting your call: 071 276 620 / 078 276 620
or message here.
______________________________________________________________________

Како дел од IMPLA Multi Unit System Course for dentists & dental technicians, во сабота, 30.03.2019, Др. Петар Вршковски ќе зборува на тема "Prosthetics over IMPLA implants on different cases".. 👨‍🔬 👨‍🔬

Останаа уште само неколку слободни места, па за да го резервирате своето место јавете ни се на 071 276 620 / 078 276 620 или пишете ни порака... ✍✍

18/11/2018

😂😂

09/09/2018

Пациентка со голем дефект на коска во горна вилица. Направена е аугментација, вградување на коска и мембрана и изработен сad-cam циркониум мост. Насмевката на лицето кажува се. 😀
Huge bone defect in the upper jaw, was treated with bone augmentation, bone graft and cad-cam zirkonia bridge. The big smile on the patient’s face says it all. 😀

08/04/2018
15/03/2018

Замена на стари метал-керамички коронки и мостови во горна вилица, со нови безметални коронки. Насмевката на пациентот говори за себе.
Replacement of old PFM crowns and bridges with new all-ceramic zirconia ones in the upper jaw. The happy smile of the patient speaks for itself.

04/01/2018

Кај пациентот беше извршена целосна реконструкција на забалото со горна тотална протеза и 6 импланти и фиксна мостова конструкција.
The patient received full mouth rehabilitation with upper denture and 6 dental implants with fixed bridge in the lower jaw.

01/01/2018

Почитувани пријатели, тимот на Максидент Вршковски-Дентал Имплант Студио, Ви посакува Среќна и успешна Нова 2018 година исполнета со многу здравје,љубов и многу насмевки!

Dear friends, Maksident Vrshkovski-Dental & Implant Studio wishes you Happy New 2018 filled with love and many smiles! Happy holidays from our team!

The Clinic 17/12/2017

The Clinic

20/11/2014

Tooth-Colored Fillings-Composite Fillings-Dental

Малку едукација..- Максидент Вршковски

Composite (Tooth-Colored) Fillings procedure

[01/02/14]   Многу здравје, љубов, насмевки и премногу среќни моменти со саканите, во новата 2014!! Среќна Нова Година Ви посакува тимот на Максидент Вршковски!

[07/16/13]   Тимот на 'Максидент Вршковски' доби уште еден специјалист - Др. Петар Вршковски, специјалист по орална хирургија!

[12/26/12]   Среќни Божиќни празници на сите наши пријатели кои го празнуваат! Бидете здрави и живи!

16/12/2012

тоше проески (toshe proeski) - jingle bells

One and only!

тоше проески.. изведува.. jingle bells.. реклама... toshe proeski.. performing.. jingle bells.. commercial...

youtube.com 14/12/2012

Tose Proeski & Antonija Sola - Volim osmijeh tvoj

Насмевката е најубавиот подарок што некому можете да им го подарите! Подарувајте ја секојдневно!
Тимот на Максидент Вршковски Ви посакува пријатен викенд!

youtube.com http://youtube.com/watch?v=Wgb0vM0oNS0 Premijerni spot pjesme volim osmijeh tvoj....

Videos (show all)

Location

Opening Hours

Monday 08:00 - 15:00
Tuesday 12:00 - 20:00
Wednesday 08:00 - 15:00
Thursday 12:00 - 20:00
Friday 08:00 - 15:00
Saturday 09:00 - 12:00